Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Långtorsdagarna hoppas på revansch nästa år

Årets komprimerade Långtorsdagar har inte varit det extra klirr i kassan som det brukar vara för handlarna. Men XL-krogtorget var en succé och arrangörerna hoppas på en stark avslutning idag.

På grund av coronapandemin har årets långtorsdagar inte blivit den folkfest som det har varit de senaste åren. Restriktionerna satte stopp för aktiviteterna som vanligtvis fyller torget. Istället har årets satsning bestått i ambulerande underhållning och ett mindre antal butiker som har haft öppet till klockan åtta.

– Vi har gjort det bästa av situationen. Och det har mer handlat om att hålla traditionen vid liv och få revansch nästa år. Försäljningen har inte alls varit lika bra som föregående år, säger Mathilda Bergqvist, som är är vice ordförande i Varberg Handel.

LÄS MER: Så blir kommunens satsning på Långtorsdagar i sommar

Att det skulle bli som vanligt var det ingen som trodde. Inte heller Martin Andersson på näringslivskontoret som står bakom arrangemanget. Givet förutsättningarna så tycker han att det har fungerat bra.

– Flödet av folk har inte varit som vanligt. Men vi har inte heller haft vädret med oss. Men folk har varit glada och uppskattat det som gjorts, säger han.

Långa köer när torget återigen blev krog

Något som han däremot är mycket nöjd mer är XL-krogtorget som arrangerades på långtorsdagen den 23 juli. Då blev Varbergs torg en enda stor uteservering och mängder av människor ville testa vad de olika food-trucksen hade att erbjuda.

– Det var verkligen en succé. Vi hade fått en del gliringar innan om att detta inte var lämpligt. Men i efterhand har jag inte hört någonting. Krögarna gjorde verkligen ett jättejobb med detta och skötte det så bra, säger Martin Andersson.

LÄS MER: Jätteuteservering intar Varbergs torg den 23 juli

LÄS MER: Långa köer när torget blivit uteservering

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här