En man i 35-årsåldern döms till sju års fängelse för mordförsök efter knivattacken utanför Hagaskolan i somras. En annan man i 40-års åldern och en kvinna får också fängelse för grov misshandel.
En man i 35-årsåldern döms till sju års fängelse för mordförsök efter knivattacken utanför Hagaskolan i somras. En annan man i 40-års åldern och en kvinna får också fängelse för grov misshandel.

Långa fängelsestraff efter blodiga attacken vid Hagaskolan

Två män och en kvinna dömdes under onsdagen till långa fängelsestraff efter den blodiga knivattacken vid Hagaskolan i somras. En fjärde man som också stod åtalad för mordförsök frias dock helt.

ANNONS
|

Den 4 augusti i år kallades polisen till Hagaskolan i Varberg. En man hade blivit attackerad och knivskuren i låret. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador. I förhör kunde mannen berätta att han stämt träff med de nu dömda personerna för att få betalt för en knarkskuld och att han då blivit attackerad med kniv och hotad med pistol.

Dagen efter kunde polisen gripa tre personer, två män och en kvinna. Ytterligare en vecka senare greps ytterligare en man. Alla fyra åtalades för mordförsök. Under onsdagen kom domen. Två av männen och kvinnan döms till fängelse. Den fjärde mannen frias helt.

ANNONS

Döms för mordförsök

Längst straff får en man i 35-årsåldern som har erkänt grov misshandel och att det var han som höll i kniven. Han döms till sju års fängelse. Tingsrätten gör bedömningen att även om det saknades uppsåt att döda så har mannen varit medveten om att det kunde bli följden och agerat med en sådan likgiltighet inför detta att han ändå bör dömas för mordförsök.

En man i 40-årsåldern döms till två och och sex månaders fängelse. Även kvinnan döms, hennes fall till två år och tre månaders fängelse. Tingsrätten konstaterar att de tillsammans och i samförstånd med 35-åringen genomfört och planerat attacken. Därför ska de dömas för grov misshandel.

De tre nu dömda ska också betala skadestånd till offret på sammanlagt 127 500 kronor.

Den fjärde mannen som är i 30-årsåldern frikänns dock helt från alla anklagelser. Han har hela tiden nekat till att han befunnit sig på platsen. Han har heller inte kunnat pekas ut av vittnen. Även om tingsrätten finner att de finns teknisk bevisning som tyder på att han varit med och planerat attacken, så är det inte tillräckligt för att döma honom för brottet.

Domen kan överklagas fram till den 20 januari nästa år.

ANNONS