Lärare på Munkagårdsgymnasiet smittad av covid-19

Efter att en lärare på Munkagårdsgymnasiet bekräftats med covid-19 testade sig flera i personalen samt elever. Rektor Maria Johnsson-Thorén säger att det finns en oro över smittspridningens utveckling den närmsta tiden.

ANNONS
|

I förra veckan bekräftades en lärare på Munkagårdsgymnasiet med covid-19.

– Ja, vi fick ett konstaterat fall förra veckan. Efter det har ett flertal på skolan testat sig, både personal och elever. Även jag själv. Men vi har alla fått negativa provsvar. Den lärare som drabbats hade lindriga symtom och är nu tillbaka hos oss, säger rektor Maria Johnsson-Thorén.

Efter att Halland fick hårdare lokala restriktioner har skolan, precis som många andra arbetsplatser, uppmanat sin personal att i högre utsträckning jobba hemifrån. Främst gäller det lärare som håller i de mer teoretiska lektionerna.

Olika alternativ för Munkagårdsgymnasiet vid hårdare restriktioner

– Som tur är har inte yrkeslärarna drabbats - det är svårare att ha de lektionerna på distans. Men skulle det komma ännu hårdare restriktioner har vi självklart funderat på alternativ. Vi har bland annat diskuterat att låta vissa elevgrupper jobba hemifrån en vecka och därefter växelvis byta för att minska antalet personer på plats, säger Maria Johnsson-Thorén.

ANNONS

I våras när den första vågen av coronapandemin slog mot Sverige valde Munkagårdsgymnasiet att ändra läsårstiderna. Det innebar att årskurs 1 och 2 fick sommarlov redan i maj och började höstterminen i början av augusti.

– För att de eleverna ska få ihop sina dagar kommer de inte att få något sportlov. Trots det är vi väldigt glada över att vi gjorde på det sättet. Det är en ständig oro över vad som ska hända och väldigt svårt att planera. De elever som fick distansundervisning i våras är livrädda att vi ska stänga nu igen. Men just nu tar vi det vecka för vecka och ser vad som händer, säger Maria Johnsson-Thorén.

LÄS MER:Förskolepersonal smittad av corona

LÄS MER:Skällinge skola drabbad av corona

LÄS MER:Coronasmitta på ännu en grundskola i Varbergs kommun

ANNONS