Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Läjets camping förbjuder överlåtning av villavagnsplats

Anders och Pia Magnusson lade mycket pengar och hela semestern på att rusta upp sin villavagn för att sälja den. Det var då Läjets camping meddelade att platsen inte får överlåtas.

År 2015 köpte Anders och Pia Magnusson en villavagn som stod på Läjets camping i Träslövsläge i tron om att det var en bra investering.

– När vi köpte villavagnen fick vi höra att det var en väldigt bra och trygg plats. Här fanns bygglov till skillnad från i Falkenberg där några villavagnar blev avhysta för ett par år sen eftersom de inte hade bygglov, säger Anders Magnusson.

Men när säsongsavgiften för platsen varje år ökade och de tröttnat på villavagnslivet bestämde de sig för att sälja vagnen och platsen. Därför investerade Anders och Pia mycket tid och pengar på att rusta upp vagnen inför försäljningen. När de sedan informerade campingen om säljplanerna fick de en obehaglig överraskning.

– Campingen sa att vi inte fick överlåta villavagnsplatsen, för campingen har ”andra planer” för området. Det var helt nytt för oss. Vi som bor här har inte fått någon information, säger Pia Magnusson.

HN har pratat med flera av de andra 18 boende på villavagnsområdet. De är rädda att överlåtelsestoppet beror på att villavagnarna snart inte får stå kvar. Efter september går säsongsavgiften ut och sedan vet ingen av de boende vad som kommer att hända. För dem som blev avhysta från Hansagårds camping i Falkenberg kostade det 25 000 att transportera bort vagnen.

– Man kommer ju hit för att ha semester och då vill man kunna slappna av, inte behöva oroa sig för sånt här, säger en boende som inte vill framträda med namn.

HN har upprepade gånger försökt att få svar från Läjets camping om vad som ska ske på platsen och får till slut ett mejlsvar. Trots klagomålen från villavagnsägarna om bristen på kommunikation, menar en representant för campingen att de hellre kommunicerar direkt med villavagnsägarna.

Läjet Camping & Resort är en av Sveriges tio största anläggningar. Vi genomför kontinuerligt förändringar och förbättringar till fördel för våra gäster. Vi väljer att kommunicera direkt med våra gäster och därför har vi inga kommentarer i enskilda fall.” skriver Läjet camping.

Vad som ska ske med området där villavagnarna står förblir därmed oklart.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här