Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Läjespar fast i Spaniens karantän

Husbilen brakade samman i spanska Elche. Nu sitter Kaj och Carita från Läjet fast i Spaniens karantän.

Spanien sattes under lördagen i karantän. Några som befinner sig i landet sedan den 28 februari är Kaj och Carita Carlsson från Träslövsläge.

De var på husbilssemester för att fira Kajs pension när husbilen brakade ihop. Den bärgades till Elche, som ligger söder om Valencia. Det visade sig att kamremmen gått av och slagit sönder andra delar i motorn. Husbilen står på en verkstad i väntan på att reservdelar ska skickas från Italien.

Sedan dess bor Kaj och Carita på hotell i Elche. Men nu har situationen förändrats för paret. Att hela landet satts i karantän märks på flera sätt, berättar Carita.

– Det är ingen städning på hotellet, vi får bära ut sopor och hämta handdukar själva. Matsalen är stängd och alla caféer och restauranger har stängt.

– Folk har börjat hamstra ordentligt i form av kött, konserver, ris, pasta och toapapper.

Karantänen innebär att invånarna enbart får ta sig till sitt jobb, gå och handla och besöka apotek.

– Många går med munskydd eller håller upp sin t-shirt eller sjal för ansiktet. Och man går inte bland större folksamlingar, säger Carita.

När och hur Kaj och Carita ska ta sig hem till Sverige igen är högst oklart. De vet inte om husbilen kommer att bli lagad och att flyga hem verkar inte i nuläget vara ett alternativ.

– Som tur är har vi en elektrisk frysbox som vi kan ha lite varor i. Vi lever på frukt och grönsaker. Men det är ingen fara med oss, vi är friska och stan är fin, säger Carita och skrattar.

Hon har dessutom lyckats förlänga sin semester fram till efter påsk.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här