Kyliga förväntningar om toppstrid i fyran

Det är längesedan ett Varbergslag tog hem den högsta Hallandsserien. Och ska vi lyssna på tränarna i kommunens lag får vi vänta ett tag till.

ANNONS
|

Tidningen har känt de fyra tränarna på pulsen så här någon vecka in på försäsongen. Visst vore det extra raffinerat om vi någon gång kan få ett lag i kommunen som spelar hem division 4 Halland. Det har inte hänt på 13 år. Trönninge BK var senaste seriesegraren i Hallandsfyran.

Förra året blev förstås ett märkligt spelår. Tidens gång har fått många att hitta tillbaka till någon form av trygghet. Vi tittar in hos Derome-Åskloster och tränare Jörgen Fridolf.

En ny målvakt har hittat till Dersbovallen från Tofta. Namnet är Jasper van Eden. Santos Diaz kommer att växla till Norvalla. Magnus Thörmanz har kommit i går liksom Felix Karlberg. Det är mycket folk på träningen.

ANNONS

– Vi har tackat nej till folk. Om alla är på träningen är vi 30.

Jörgen Fridolf fortsätter:

– Vi har en bra volym av spelare, men det sa jag förra året med. Plötsligt stod vi där och hade åtta, tio man borta. Man kanske ska vara förberedd på att det kan bli en konstig säsong det här året också.

Jimmy Björcke återvänder från Väröbacka Gif till moderskeppet Grimeton.

– Det var väl rätt så väntat eftersom dom gick upp en serie, säger Pontus Flatum, som tänkte ta ett års ledigt eftersom han blev far för första gången.

Ledigheten skjuts upp till nästa år. Väröbacka Gif letade tränare men hittade ingen. Därför gick frågan tillbaka.

Johan ”Masken” Karlsson har uppgett att han inte kommer att spela lika mycket i år.

– Vi behöver få in någonting, känns det som, säger Flatum.

Norvalla ganska nöjt

Mikael Östh gör elfte året i Norvalla.

Det blir inga större förändringar i hans trupp heller – förutom nya Santos Diaz.

Samarbetsorganisationen Värö United erbjuder inga tillskott det här året.

– Vi har inte jagat något, men vi är ganska nöjda med som det är. Vi hoppas de unga ska ta några kliv till.

Glenn Larsson är inne på det sjunde året som tränare. – Det finns ett par spelare som varit med under alla åren. Det tycker jag är rätt coolt också. Det betyder att de trivs – de med.

ANNONS

Flyttas upp

Tre flyttas upp – och det kan bli fler. Torsten Karlsson, Marcus Lithen och Johan Larsson heter grabbarna från egna leden.

– Det känns roligt att kunna flytta upp egna spelare. Det är liksom det som är tanken. Vi vill att föreningen mer och mer ska bestå av egna spelare. Många av dem som varit här länge ser det som en nytändning i år.

– Vi kanske inte har målsättningen att gå upp i år, men om något år. Vi vill bli bättre än i fjol och jag kan inte sticka ut hakan om något annat.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS