Under natten mot söndagen körde en kvinna av vägen och voltade med bilen. Arkivbild: Filip Landqvist.
Under natten mot söndagen körde en kvinna av vägen och voltade med bilen. Arkivbild: Filip Landqvist.

Kvinna voltade av vägen – förd till sjukhus

Strax innan klockan halv fyra under natten mot söndagen körde en bil av vägen och voltade på väg 41 i höjd med Derome. Föraren av bilen, en kvinna i 35-årsåldern, har först till sjukhuset i Varberg med allvarliga skador.

ANNONS
LocationDerome||

Larmet om olyckan inkom till räddningstjänsten vid klockan 03.25 under natten mot söndagen. En kvinna i 35-årsåldern hade av okänd anledning kört av vägen och fortsatt en bra bit ut på en åker innan bilen voltade och fick stopp. Enligt Jessika Johansson, polisens stationsbefäl i Varberg, ska kvinnan själv ha larmat och sagt att hon var fastklämd.

– Vi är på plats och arbetar med att klippa loss kvinnan, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

När räddningstjänsten fått loss kvinnan ur bilen fördes hon med allvarliga skador i ambulans till sjukhuset i Varberg. Vid 7.30 på söndagsmorgonen hade sjukhuset i Varberg ingen uppdatering på skadeläget för kvinnan.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och bilen har tagits i beslag för att genomgå en teknisk undersökning.

– Eftersom bilen har fortsatt så långt efter att den kört av vägen finns det skäl att anta att det ligger vårdslöshet eller något tekniskt som inte har fungerat bakom olyckan. Men vad det är som har hänt får utredningen visa, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Enligt Hans-Jörgen Ostler har polisen inte kunnat höra den skadade kvinnan än.

– Vid sista rapporten som jag har från klockan 05 ska kvinnan vara såpass allvarligt skadad att vi inte kunnat prata med henne än, säger han.

ANNONS