Två män står åtalade för grov misshandel efter att två personer skjutits med soft air gun i en lägenhet i Väröbacka. Vapnet hittades efteråt på vinden i bostaden hos en av de misstänkta.
Två män står åtalade för grov misshandel efter att två personer skjutits med soft air gun i en lägenhet i Väröbacka. Vapnet hittades efteråt på vinden i bostaden hos en av de misstänkta. Bild: Polisen

Kvinna skjuten i ansiktet med soft air gun

Sent en natt i september uppstod tumult i en bostad i Väröbacka och det hela slutade med att två personer sköts i ansiktet med en soft air gun. Nu åtalas två män för grov misshandel.

ANNONS
|

Klockan är kvart över fyra på natten när mannen i Väröbacka kommer hem från jobbet och parkerar bilen. Kort därefter knackar det på dörren. Utanför står en man som blöder i ansiktet och säger att han blivit skjuten.

Lite senare knackar det på dörren igen. Den här gången är det en kvinna som står utanför, även hon blöder i ansiktet. Mannen i lägenheten ringer 112 och snart anländer polis och ambulans.

Av utredningen framgår att första polispatrullen på plats har svårt att få sig en bild av vad som har hänt och ingen av personerna på plats vill säga särskilt mycket.

ANNONS

De två personerna som blödde i ansiktet har blivit skjutna med soft air gun och ska även ha fått motta både slag och sparkar av två män som de är bekanta med sedan tidigare.

De två misstänkta männen, i 30- respektive 40-års åldern, grips ett par timmar efter tumultet i Väröbacka och står nu åtalade för grov misshandel.

Det råder delade meningar om exakt vad som hände i bostaden under natten men någon form av bråk har uppstått och en soft air gun har under bråket plockats fram. De två misstänkta förnekar brott och i ett första polisförhör säger en av männen att det var kvinnan som hämtade en pistol och började vifta med.

Han säger att han bara försökte avväpna henne i tumultet som uppstod.

I det andra förhöret med polisen byter mannen däremot taktik. Nu väljer han istället att inte svara på någon av frågorna.

Han svarar inte heller på varför pistolen som användes efteråt hittades undanstoppad på vinden i hans bostad.

Personerna som misshandlades klarade sig utan livshotande skador men kvinnan som sköts fick sy ett sår i pannan och mannen fick bland annat en fraktur på en tand efter skjutningen.

LÄS MER:Två personer sköts med soft air gun

ANNONS