Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna på intensiven efter tågolycka

Ett tåg körde på en personbil vid en obevakad tågkorsning, mellan Horred och Veddige. Två personer fördes till sjukhus, varav den ena med livshotande skador.

Larmet om olyckan kom strax innan klockan 13 på fredagen. Ett tåg körde på en personbil i Horred, vid en obevakad tågkorsning alldeles vid infarten till Viskadalens veterinärstation.

Bilen hamnade på en åker efter den våldsamma kollisionen. I bilen fanns två kvinnor och två hundar.

– Det är två skadade, varav en person sitter kvar fastklämd i bilen, sade Niklas Lignell på räddningstjänsten Södra Älvsborg tidigare på fredagseftermiddagen.

Båda kvinnorna fördes senare till sjukhuset i Varberg. En av dem, en kvinna i 50-årsåldern, fick livshotande skador. Hon operades för både invärtes och skelettskador under eftermiddagen och kvällen. På lördagsmorgonen meddelade sjukhuset att kvinnans tillstånd var allvarligt men stabilt. 

Den andra kvinnan som är i 70-årsåldern fick lindriga skador och ligger på en vårdavdelning. En av hundarna dog och en hund sprang till skogs men hittades senare, enligt uppgifter till HN.

På grund av olyckan stoppades tågtrafiken mellan Borås och Varberg. Strax innan klockan 17 meddelade Trafikverket att stoppet var hävt men att vissa tåg är fortsatt inställda under eftermiddagen. Tågtrafiken beräknas kunna köra som vanligt vid 18-tiden.

Efter olyckan var det även stopp på väg 41 mellan Jonsö och Horred men enligt uppgifter på Trafikverkets hemsida är vägen öppen för trafik igen. 

27 resenärer som befann sig på tåget fick fortsätta sin resa med buss.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här