Försäkringskassan kräver en Varbergskvinna på över 300 000 kronor.
Försäkringskassan kräver en Varbergskvinna på över 300 000 kronor. Bild: Christine Olsson/Fotograferna Holmberg

Kvinna krävs på hundratusentals kronor av Försäkringskassan

Försäkringskassan kräver tillbaka över trehundratusen kronor från en femtioårig kvinna i Varberg. Detta sedan hon arbetat mer än hon uppgett att hon kan.

ANNONS
LocationVarberg||

En kvinna i Varberg har under åtta års tid fått sjukersättning hon inte har rätt till utbetalt av Försäkringskassan. Nu kräver myndigheten att hon ska betala tillbaka alla pengarna som utbetalats. Totalt handlar det om över trehundratusen kronor.

Kvinnan har i sina ansökningar uppgett att hon endast kan arbeta halvtid. Vid en kontroll med dennes arbetsgivare har det dock visat sig att kvinnan har arbetat betydligt mer än så.

Allt ska betalas tillbaka

Försäkringskassan skriver i sitt beslut att kvinnan i samband med att hon fick sjukersättning informerades om att hon måste kontakta Försäkringskassan om hennes situation förändrades.

Då detta inte har skett bedömer Försäkringskassan att kvinnan ska betala tillbaka alla pengar som har betalats ut mellan 2012 och 2020. Totalt handlar det om 309 671 kronor.

ANNONS

Enligt beslutet från Försäkringskassan så framgår det att om det är så att en person befinner sig i ekonomiska problem så kan de skriva ner skulden. I det här fallet finner de dock inga sådana förmildrande omständigheter.

ANNONS