Den minderåriga mannen syns gå med kniv i en trappuppgång strax innan rånförsöket.
Den minderåriga mannen syns gå med kniv i en trappuppgång strax innan rånförsöket. Bild: Polisens förundersökning.

Kvinna knivhotades på Håstens torg

En kvinna i 60-årsåldern skulle ta ut 200 kronor från bankomaten på Håstens torg. Plötsligt kom en halvmaskerad man fram och riktade en kniv mot hennes hals.

ANNONS
|

Det var en lördag i slutet av januari strax innan tio på förmiddagen som händelsen inträffade. Kvinnan stod vid bankomaten för att ta ut kontanter till sin son. I ögonvrån ser hon hur en mörkklädd man närmar sig. Enligt kvinnans vittnesmål tar mannen bestämt tag i hennes axel och riktar en kniv mot henne.

Kvinnan hamnar i chock och börjar skrika, vilket visade sig skrämma gärningsmannen. Personer i närheten börjar uppmärksamma det som sker och mannen springer från platsen utan att få med sig några kontanter.

I det skedet har kvinnan hamnat på marken efter att hon ramlat och slagit i huvudet. Kvinnan uppger att hon är osäker på om det var chocken som fick henne till att ramla omkull eller om det var gärningsmannen som knuffat henne.

ANNONS

Efter signalement från kvinnan och vittnen till händelsen grips två män i en bostad. Männen, en omyndig tonåring och en i 25-årsåldern, blir misstänkta för försök till rån. Båda nekar till brott och menar att de endast har vistats i bostaden under morgonen.

När polisen får tag på en övervakningsfilm syns tonåringen gå i trappuppgången strax innan rånförsöket. Klippet är en del av det bevismaterial som samlats ihop inför det åtal som nu väcks mot honom för försök till rån.

Båda männen står också åtalade för narkotikabrott efter att polisen anträffat över 750 narkotikaklassade tabletter. Den yngre mannen varken nekar eller erkänner och 25-åringen nekar till brott.

Männen står också åtalade för ringa narkotikabrott för eget narkotikabruk, vilket de erkänner sig skyldiga till.

ANNONS