Kvinna i 90-årsåldern döms för ofredande

En kvinna i 90-årsåldern anklagade grannen för att ha stulit och gjort olovliga besök i lägenheten. Anklagelserna kom i form av lappar. Nu döms kvinnan för ofredande.

ANNONS
|

Grannarna i centrala Varberg ska ha haft en god relation före anklagelserna. Men hösten 2020 började lapparna att trilla in från den äldre kvinnan.

Grannen uppskattar att hon fått mellan 75 och 100 lappar. På dem framkommer bland annat anklagelser om stöld och om olovliga besök i kvinnans bostad samt texter om att grannen är ful och äcklig. Vid ett tillfälle fick grannen även en bild på en kvinna som blir strypt.

Kvinnan i 90-årsåldern ska också ha skrivit sms och lappar till andra grannar, där hon uppgett att grannen är en tjuv och att hon försökt ta hennes liv genom att spruta in något medel via brevlådan.

ANNONS

I förhör erkänner kvinnan i 90-årsåldern att hon skickat lapparna. Hon uppger att hon gjort det till följd av de stölder hon ska ha blivit utsatt för av grannen.

Tingsrätten konstaterar dock att lapparnas innehåll i flera fall varit närmast hotfulla och att kvinnan agerat på ett hänsynslöst sätt. Hon döms därför för ofredande. Straffet blir dagsböter. Hon ska också betala skadestånd till grannen.

ANNONS