En kvinna i 90-årsåldern blev under fredagseftermiddagen utsatt för en stöld. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.
En kvinna i 90-årsåldern blev under fredagseftermiddagen utsatt för en stöld. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Bild: AT

Kvinna i 90-årsåldern utsatt för stöld i hemmet

Ett par ringde på dörren och bad om ett glas vatten. När den äldre kvinnan hämtade vattnet passade mannen på att stjäla både smycken och plånbok.

ANNONS
|

Brottet ska ha utspelat sig i Kungsäter i Varbergs kommun under fredagseftermiddagen. Ett par ringde på dörren och bad om ett glas vatten till deras barn som satt i en bil.

– Snäll som hon är så släppte hon i dem. När kvinnan uppehöll den äldre kvinnan så stal mannen både kontanter och smycken, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisregion Väst.

När paret väl lämnat lägenheten upptäckte kvinnan, som är i 90-årsåldern, att hon blivit av med pengar och smycken. Hon anmälde stölden via sin dotter.

Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld. Tekniker kommer att göra en brottsplatsundersökning för att leta efter spår.

ANNONS

– Tyvärr är åldringsbrott ganska vanligt förekommande. Det kan vara någon som säger att de ska kolla vattnet eller att de kommer från kommunen. Man ska vara uppmärksam, säger Peter Adlersson.

I nuläget finns inga spår av paret. Enligt polisen ska de lämnat platsen i en bil.

Polisen tar tacksamt emot vittnesuppgifter om någon sett något i Kungsäter på fredagseftermiddagen.

ANNONS