Kvinna döms för sexuellt ofredande mot annan kvinna

En kvinna i 35-årsåldern döms för sexuellt ofredande mot en annan kvinna i Varberg. När domen överklagades till hovrätten blev straffet högre.

ANNONS
|

Det var under nyårsnatten 2018-2019 som kvinnorna befunnit sig i en bar i Varberg i olika sällskap. Vid baren ska kvinnan i 35-årsåldern tagit tag i den andra kvinnans underliv och vid flera tillfällen tagit henne på rumpan. När den utsatta kvinnan sagt ifrån ska kvinnan ha svarat ”jag gör vad jag vill med dig”. Personer i kvinnans sällskap ska ha skrattat under förloppet, enligt den utsatta kvinnans utsago i tingsrätten.

Flera vittnen hördes i ärendet i tingsrätten, varav en polis som befunnit sig på platsen efter händelseförloppet. Enligt honom ska kvinnan i 35-årsåldern varit väldigt berusad under natten och tagit lätt på förloppet. Hon berättar för polisen att hon tagit på kvinnan för att hon tyckt att kvinnan var snygg.

ANNONS

Den misstänkta kvinnan höll fast vid det även i tingsrätten. Hon menar att hon råkat ta på kvinnan i samband med att hon sagt att kvinnan har en fin rumpa och att det var menat som en komplimang.

I mars gjorde Varbergs tingsrätt sin bedömning. Tingsrätten ansåg att det enda som gått att bevisa varit att kvinnan i 35-årsåldern vidrört den andra kvinnans rumpa. Hon dömdes därför för sexuellt ofredande och fick en dagsbot på 12 600 kronor.

När ärendet överklagades höjdes dock straffet för sexuellt ofredande. Enligt hovrätten finns tillräcklig bevisning för att kvinnan i 35-årsåldern dömas för hela gärningsbeskrivningen. Domen blir 5 000 kronor i skadestånd till den utsatta kvinnan samt 21 000 kronor i dagsböter.

ANNONS