Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Kvinna avled efter olycka med åkgräsklippare

En kvinna i 70-års åldern omkom i en tragisk olycka på söndagen efter att ha klämts av en åkgräsklippare. Omständigheterna kring olyckan är än så länge oklara och anhöriga har underrättats.

Det var vid 14-tiden på söndagen som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en olycka i Veddigetrakten i Varbergs kommun. Detta efter att en kvinna i 70-års ålder varit inblandad i en olycka med en åkgräsklippare.

– Det rör sig om en olycka söder om Veddige och där var en dam som hade fastnat i en åkgräsklippare. Vi bistod ambulanspersonalen men jag vet inte mycket mer än så, sa Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, en timme efter larmet kommit in.

Drygt två timmar efter första larmet om olyckan meddelar polisen att kvinna avlidit av sina skador och att anhöriga har underrättats.

– Vi utreder det hela fortfarande och det är än så länge en del oklara omständigheter. Vi har fortfarande personal på plats men det verkar initialt som att det rör sig om en olycka, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen region Väst, vid klockan 16.30 på eftermiddagen.

Enligt polisens uppgifter var kvinnan livlös när personal kom fram till platsen.

– Det påbörjades återupplivningsförsök av personal på plats men hennes liv gick inte att rädda. Men det finns ingen brottsrubricering bakom och mycket pekar som sagt på att det rör sig om en olycka. Men utredningen går vidare under kvällen, säger Svedemyr.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här