Kungen kommer till Värö

Kung Carl XVI Gustaf kommer till Värö. Den 30 september besöker han Södra Cell.

ANNONS
|

Södra Cell har genomfört sin största satsning någonsin. Drygt fyra miljarder kronor har jätteexpansionen kostat. Den 30 september är det dags för nyinvigning och då får bruket besök av kung Carl XVI Gustaf.

– Det ska firas ordentligt, konstaterar Marcus Hellberg som är ansvarig för invigningsevenemanget på Södra Cell.

– Vi vill visa upp bruket för intressenter som kunder, leverantörer, lokala aktörer, kommunledning, regering och riksdag.

Vilka toppolitiker kommer?

– Vi har inte fått det hundra bekräftat än, så jag kan bara säga att det kommer representanter från både regeringen och riksdagen.

Vad blir kungens roll?

– Det man kan säga är att han kommer att närvara. Vi kommer att ha en invigningsceremoni, det är ingen bandklippning utan något som är mer "Södra-likt". Kungen kommer att delta i den ceremonin.

ANNONS

Projekt Expansion Värö påbörjades 2014 och i och med utbyggnaden ska Södra Cell öka kapaciteten från 425 000 ton till 700 000 ton pappersmassa per år. Planen var att det skulle ha varit färdigbyggt i juni, men det försenades, vilket medförde extra kostnader för Södra cell.

– Varje dag vi står still förlorar vi pengar, men vi har lagrat upp med massa så att vi klarar att förse kunderna, sa platschefen Jonas Eriksson till HN tidigare i somras.

I juli var produktionen i fabriken igång och i början av 2017 beräknar fabriken att ha full produktion.

ANNONS