Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Kulturhuset femårsdag ska firas med pompa och ståt

Är du sugen på att testa danskaraoke, bli en zombie eller se en sprakande eldshow. Då är Komediantens födelsedagskalas något för dig.

Fem år har gått sedan Varbergs kulturhus öppnade portarna för första gången. I september 2010 startades påbyggnaden av biblioteket och huset utökades med konsthall, barnteater och kafé. Komediantens femårsdag ska firas med ett stor kalas under lördagen den 14 januari. 

– Vi vill visa att detta är ett helt kulturhus och därför har vi spridit ut evenemangen för att visa upp lokalerna, säger kulturchefen Ingemar Arnesson.

Festligheterna kommer hålla till både inom- och utomhus. Bland annat kommer det anordnas en vinterloungen utanför kulturhuset och snökanoner från Åkulla ska bidra till ett vintrigt landskap. I loungen är det meningen att besökarna ska bygga snöskulpturer tillsammans med Varbergs konstnärsförening och Illumina kommer finnas på plats för att bjuda på en eldshow. 
Varbergsborna verkar uppskatta sitt kulturhus och antal besök nådde upp till en miljon i februari 2016 

– Det är fantastiskt att kulturhuset lockar så många, även om det främst handlar om biblioteksbesök. Men detta är en plats som skapar möten mellan människor i olika åldrar och från olika länder, säger Arnesson. 

På kulturjippot kommer troligtvis ingen att gå hungrig eftersom en fem meter lång tårta ska dukas upp. Kulturhusets personal samt kultur- och fritidsnämnden ska finnas där för att fika och samtala med besökarna om framtiden. Tidigare på dagen finns också möjligheten att träffa Ebba Witt-Brattström under en författarfrukost.
I lilla teatern kan stora och små testa på danceoke, vilket innebär att man dansar till musikvideor. På barnens scen kommer dansföreställningen Bak-och-fram-på för barn från två år att visas. Även serietecknaren Jimmy Wallin ska besöka biblioteket för att göra zombieavteckningar av de som önskar. Halkan Balken - ett tio-manna balkankollektiv - står för musikunderhållning.

Läs också: Politiker rivstartade nytt kulturhus

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här