Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krav på mer resurser till Buaskolan

Var fjärde nia på Buaskolan klarade inte målen i våras. Det är inte okej, tycker Värö S-förening som har samlat in över 300 namn för en bättre skola med mer resurser.

I höstas riktade Skolinspektionen kritik mot Buaskolan på flera punkter, bland annat kritiserades den för att var fjärde nia inte blev behörig till gymnasiet i våras.

Värö S-förening reagerade starkt på uppgifterna och startade en namninsamling med kravet att bristerna åtgärdas och att resurser tillförs, men också för att uppmärksamma samhället på Buaskolans problem. Över 300 har skrivit på.

– Skolan är så värdefull för elevernas möjligheter till fortsatta studier och arbete och det är ohållbart att så många som var fjärde i nian inte når målen, säger Birgitta Sagdahl Wildtberg, ordförande.

I våras gick 19 elever i nian och i en sådan relativt liten klass borde alla ges möjligheter att klara kraven, menar hon.

Namninsamlingen har skickats till politikerna i barn- och utbildningsnämnden (bun) och föreningen kräver nu svar.

– Vi anser att det i stor utsträckning är buns ansvar att skolorna håller en kvalitet som gör att barnen når målen. Det är en stor fråga för samhället och för de här eleverna, nu sållas en del ut och så får det inte vara, säger Birgitta Sagdahl Wildtberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här