Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya bud om restriktioner för kroggäster som vill ut och dansa.
Nya bud om restriktioner för kroggäster. Bilden är en illustration. Bild: Åsa Westerlund / SvD / TT

Krögarföreningen i Varberg om nya riktlinjer för dansgolv och stora sällskap

Krögarföreningen i Varberg önskade tydligare restriktioner när det kommer till hur restauranger och nattklubbar ska göra för att minska spridningen av coronaviruset. – Alla tolkar restriktionerna olika. Det är skönt att vi har klarlagt vad som gäller och kan konkurrera på lika villkor, säger Ulrika Lagergren, ordförande i föreningen.

På måndagskvällen samlades 28 av krögarföreningens medlemmar samt representanter från Varbergs kommun. Nu är det klarlagt vad som gäller vid dans på uteställen samt hur stora sällskapen får vara.

LÄS MER: Nattklubbsägare i Varberg har delade meningar om dansgolv under coronapandemin

HN har tidigare berättat att från den 1 november får max 50 personer vistas samtidigt på en servering – om det finns ett dansgolv.

– De flesta av oss har bara haft sittande gäster, men det är ett skönt förtydligande att det är max 50 stycken i lokalen om du har ett dansgolv, säger Ulrika Lagergren.

Folkhälsomyndigheten har även gått ut med nya restriktioner när det kommer gäller trängsel på serveringar. Från och med i dag (den 3 november) får ett sällskap vara max 8 personer.

Måste större sällskap avboka?

– Man löser det på plats och delar upp sällskap för att minska smittspridningen och det är slutminglat mellan borden, säger Ulrika Lagergren och fortsätter:

– Samma villkor gäller trots att gästerna bor i samma hushåll.

LÄS MER: Tareq Taylor hyllar krogkunderna

Det här gäller vid danstillställningar:

Från och med den 1 november 2020 är det förbjudet att anordna danstillställningar med fler än 50 deltagare, även om danstillställningen hålls på ett serveringsställe. I begreppet deltagare inräknas de som samtidigt besöker danstillställningen. Det är alltså inte endast de personer som befinner sig på dansgolvet som räknas. Alla som befinner sig i de utrymmen som besökarna till danstillställningen har tillgång till räknas in i deltagarantalet.

Källa: Polisen

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här