Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Krögarens nya verk

I veckan slog portarna upp för krögarprofilen Mattias Svenssons senaste verk, restaurangen Verket. – I grund och botten är det en lunchkrog med modern svensk mat, säger Svensson.

I L:a Brukets gamla lokaler vid Brukstorget är det numer mat och dryck som gäller. Mattias Svensson, som sedan tidigare driver Vin & Skafferi Hus 13, öppnade där i onsdags en ny restaurang, Verket.
– Jag tror på läget, det är enkelt att ta sig hit och det finns gott om parkeringar. Strategiskt ligger vi rätt men det finns många ställen i närheten, säger Mattias Svensson. 


Namnet är en flört med områdets forna industriverksamhet, likt närliggande Bruket.
– Vi satt med extremt mycket namnförslag och hittade inget annat vi tyckte var bra. Men det är en gammal industrilokal så det känns rätt. 
Själva lunchrestaurangen öppnade i onsdags, men det är inte allt. I en del av lokalen kommer man på tisdag öppna en mindre butik, eller food-store som Svensson själv vill kalla det.
– Folk kan svänga här om och köpa sin lunch på väg till jobbet, säger Svensson som ser tid, eller snarare brist på tid, som en nyckelfråga i dag. 
– Det ska gå så fort att man nästan ska kunna ta sin tallrik efter beställning och börja äta. Vi vill ha ett flöde på folk.


Han ser också en viss tunnel som en viktig detalj i det långa loppet.
– Tunnelbygget är en aspekt. Verksamheter i centrum kommer bli ännu svårare att ta sig till och det kan vara en fördel med det här läget.
Kommer du lägga mest fokus på Verket nu när det är nytt?
– Ja, just nu lägger jag mycket energi här. På Hus 13 finns det redan en fungerande verksamhet.


Vin & Skafferi Hus 13 har tidigare varit till salu, Mattias Svensson menar att han ville se om det fanns ett intresse. Och krögaren öppnar för framtida förändringar för restaurangen på fästningen. 
– Vi kommer behöva växla om den verksamheten på sikt. Planen är att vi ska jobba augusti ut och sen får vi ta en rejäl funderare på hur vi ska driva den restaurangen. Det är tufft där uppe under höst och vår, vi kommer nog inte kunna ha öppet året runt i framtiden.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här