Namninsamling. Rune Börjesson har fått nästan 600 personer att skriva på ett krav om att Trafikverket ska åtgärda vägen mellan Källsjö och Nösslinge.
Namninsamling. Rune Börjesson har fått nästan 600 personer att skriva på ett krav om att Trafikverket ska åtgärda vägen mellan Källsjö och Nösslinge.

Kräver bättre väg från Källsjö

582 personer har skrivit under – nu hoppas Rune Börjesson att Trafikverket åtgärdar väg 820 mellan Källsjö och Nösslinge. Och myndigheten är redan på banan.

ANNONS
|

Rune Börjesson, bosatt i Vik, tycker att det är tråkigt att Trafikverket inte gör någonting åt vägen mellan Källsjö och Nösslinge.

För att ändra på detta startade Rune Börjesson en namninsamling, något HN rapporterade om i augusti. I måndags skickade han in 582 namnunderskrifter till Trafikverket.

– Att vi skulle få så här många underskrifter var det ingen hade kunnat tro. Trafikverket kan inte blunda för det här, säger Rune Börjesson.

Enligt Rune Börjesson märker man inte av det dåliga vägunderlaget lika bra i nya bilar som i äldre.

– Men bilarna går ju sönder, och då får vi betala underhållet för dem, säger han. För arbetsmaskiner är det väldigt dålig väg.

ANNONS

Väg 820 mellan Källsjö och Nösslinge beskriver Rune Börjesson som full av håligheter och ojämnheter.

Eftersatta vägar hindrar folk från att bo kvar på landsbygden, och det hämmar turismen, anser han.

– Jag har varje år veteranrally från min gård, och det är inget vidare att köra med gamla fordon på dåliga vägar, säger Rune Börjesson.

– Jag anser att vi på landsbygden ska få en likvärdig väg, även om vi bor där vi bor, säger han.

Trafikverket har noterat att det finns sättningar på väg 820 mellan Källsjö och Nösslinge.

– Vi kommer att åtgärda de större sättningarna så snart vädret tillåter, förhoppningsvis innan jul, säger Agneta Eklund, presskommunikatör på Trafikverket.

Hon påpekar att det inte är tillåtet att köra med tungt lastade fordon på vägen.

Trafikverket gör hela tiden små åtgärder på vägen, men eftersom det rör sig om en gammal grusväg är den inte av högsta prioritet, enligt Agneta Eklund. Hon öppnar för att myndigheten kan komma att anstränga sig mer vad gäller väg 820.

– Vi ska så klart se över vad vi kan göra åt vägen inom ramen för den budget vi har, säger Agneta Eklund.

ANNONS