Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emilie Dimitrakopoulou Sahlén och Peter Lorentzon agerar konsulter från Konsult AB i föreställningen ”Bäst på jobbet”. Bild: Malin Arnesson
Emilie Dimitrakopoulou Sahlén och Peter Lorentzon agerar konsulter från Konsult AB i föreställningen ”Bäst på jobbet”. Bild: Malin Arnesson

Konsulterna tar reda på – vem är bäst på jobbet?

Vem är egentligen bäst på jobbet? Det ska två påhittade konsulter från Teater Halland ta reda på.

Under våren kommer skådespelarna Emilie Dimitrakopoulou Sahlén och Peter Lorentzon från Teater Halland att åka runt till arbetsplatser och undersöka hallänningarnas relation till arbetet.

– Vi ägnar så stor del av vår tid på jobbet, och vi ville undersöka vad som gör att vi trivs, inte trivs, när det funkar och inte funkar, säger Anna Sjövall, konstnärlig ledare på Teater Halland.

Skådespelarna agerar konsulter från Konsult AB som kommer till jobbet för att i en interaktiv föreställning undersöka den något obehagliga frågan – vem är egentligen bäst på jobbet?

– De här konsulterna har sin metod, och vi hoppas att det kan väcka tankar om vad som är viktigt, säger Emilie Dimitrakopoulou Sahlén.

Yrkesstolthet

Idén kom till av Anna Sjövall som ville sätta upp någon form av arbetsplatsteater.

– Vi satt tillsammans och pratade om hur vi kunde närma oss ämnet arbete och kom fram till att göra det såhär, säger hon.

Inför föreställningen har skådespelarna intervjuat slumpmässigt utvalda människor på stan om sin relation till jobbet, vad som är viktigt för att trivas, yrkeshemligheter och vilka egenskaper en förebild har.

– Vi märkte att det finns en stor yrkesstolthet hos många. Man vill göra sitt jobb så bra som möjligt, säger Peter Lorentzon.

Ingen scen krävs

I nuläget är föreställningen bokad till ett par arbetsplatser, men det finns fortfarande utrymme för bokningar.

– Det vore kul att komma ut till så många olika sorters arbetsplatser som möjligt och få ett brett spektra, säger Peter Lorentzon.

Föreställningen kräver ingen särskild scen, det räcker med ett utrymme om sisådär 2x2 meter i till exempel ett fikarum.

– Det blir roligt att spela i så olika miljöer, vi kommer förmodligen att improvisera mycket och inte veta vad som händer, säger Emilie Dimitrakopoulou Sahlén.

Anna Sjövall håller med och tillägger:

– Det som är så roligt med de här två skådespelarna är att de är genuint intresserade av att komma ut i olika rum och spela.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Premiär: 8 februari 2019.

Bokas till personalmöten och personaldagar.

Föreställningens längd: 60 min.

Av: Emilie Dimitrakopoulou Sahlén, Peter Lorentzon, Charlotta Nylund och Anna Sjövall.

Regi: Anna Sjövall.

Visuell idé: Charlotta Nylund.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här