Konkursboet har sålt alla tillgångar på auktion

Konkursförvaltaren Anders Lundberg bekräftar att det inte blir någon överlåtelse av det anrika företaget Eliassons båtvarv. Fastigheten är nu återlämnad till fastighetsägaren.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Det var den 12 oktober i år som Eliassons Båtvarv, med en hundraårig historia, begärdes i konkurs av dess nuvarande ägare. Vad orsaken till konkursen är ännu oklart.

Förra året hade företaget en omsättning på 14,1 miljoner kronor och gjorde en liten vinst. Konkursförvaltaren advokat Anders Lundberg hade därför goda förhoppningar om att kunna sälja verksamheten vidare till någon som ville fortsätta att driva varvsverksamhet på platsen. Dock behövde det ske skyndsamt då Lundberg inte var beredd att betala ytterligare en månadshyra.

LÄS MER:Tiden är knapp om Eliassons båtvarv ska finnas kvar

Trots att flera intressenter har funnits står det nu klart att företaget inte kommer att överlåtas.

– Konkursboet har sålt alla inventarier och allt lager på auktion och i förra veckan återlämnade konkursboet fastigheten med byggnader till fastighetsägaren, säger Anders Lundberg.

ANNONS

Vill se annan hyresgäst driva verksamhet

Fastighetsägaren är Getteröns Stenfastigheter AB.

– Fastighetsägaren är intresserad av att hitta en ny hyresgäst som vill ta över och driva verksamhet på fastigheten, men såvitt känt för mig har fastighetsägaren ännu inte träffat avtal med någon ny hyresgäst, säger Anders Lundberg.

Getteröns Marina ligger granne med Eliassons båtvarv. Där finns plats för drygt 400 båtar. Några av dessa båtar ligger på vinterförvaring på varvet. Men det stora flertalet finns på marinans egen uppställningsplats.

– Naturligtvis tycker man det är tråkigt när ett företag går i konkurs, speciellt i detta fallet då båtägarna haft nära till både service och materialinköp, säger Kurt Edin som är ordförande för Getteröns Marina.

LÄS MER:Eliassons båtvarv på Getterön är begärt i konkurs

LÄS MER:Eventrestaurangen på Arena Varberg är begärd i konkurs

LÄS MER:Här är företagen som gått i konkurs under krisen

ANNONS