Kommunen tar över nyårsfyrverkeriet

Det verkar bli nyårsfyrverkeri i år igen och kommunen står för kalaset. – En bra tradition. Vi ser gärna att Varbergsborna kan få detta på nyårsafton, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS
|

Varje nyår brukar Varbergsbor och eventuella besökare i staden bjudas på fyrverkerier vid Norra Fästningshörnan. Under 20 års tid höll Ringhals i det uppskattade inslaget. Men inför förra året bestämde företaget att se över sina sponsringskostnader. Inga pengar skulle läggas på fyrverkerier beslutades det.

Då trädde JSM-gruppen in och stod för kostnaderna när 2015 blev 2016.

Men i år ser det ut som att Varbergs kommun bekostar fyrverkerierna genom att ta 200 000 kronor ur kommunstyrelsens konto för ofördelade medel. Ärendet var uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott i tisdags och där var politikerna eniga. Definitivt beslut fattas av kommunstyrelsen den 29 november.

ANNONS

Marknad Varberg kommer att arrangera evenemanget och Chalmers pyrotekniska anlitas även i år.

– Det är bra att ha ett gemensamt fyrverkeri. Annars kan folk känna sig tvungna att fixa själva och det är minst sagt riskfyllt, säger Ann-Charlotte Stenkil.

Lite lösa planer finns på att ha en konferencier som räknar ner och kanske någon talare. Om kommunstyrelsen fattar definitivt beslut kommer programmet att spikas mer i detalj därefter.

ANNONS