Jens Otterdahl Holm, ekonomidirektör.
Jens Otterdahl Holm, ekonomidirektör. Bild: Annika Karlbom

Kommunen rekryterar ny upphandlingschef

Efter knappt tre år på posten lämnar Laila Eklund sin tjänst för att fokusera på juridiska frågor. Nu söker Varbergs kommun efter en ny upphandlingschef.

ANNONS
LocationVarberg||

Laila Eklund började jobba som upphandlingschef i Varbergs kommun i februari 2018. Orsaken till att hon nu byter tjänst beror enligt ekonomidirektör Jens Otterdahl Holm på att man vill dra nytta av hennes kompetens på bästa sätt.

– Laila har fantastisk gedigen bakgrund på det juridiska spåret och vi har många juridiska utmaningar i upphandlingsvärlden, så vi har gjort bedömningen att det är det bästa tillvaratagandet av kompetensen att hon ägnar mer tid åt juridiken än de framåtsyftande frågorna och att hon släpper ledarskapsfrågor och planerande till en annan person, säger han.

Ser ni ett ökat behov av personal eller vad är anledningen till denna lösning?

ANNONS

– Det finns ett ständigt behov. Upphandlingsverksamheten har fått en otroligt utökad betydelse. Under de år som jag har jobbat i närheten av upphandlingsfrågor så har verksamheten vuxit väldigt mycket eftersom lagen om offentlig upphandling är så omfattande och för att processerna blir mer och mer juridiska. Företagen är mer på tårna i dag och mer benägna att överklaga varandras anbud.

Ekonomidirektören påpekar också att kommunens personal behöver mer stöttning.

– Vi har bedrivit ett målmedvetet arbete med att höja kunskapen hos förvaltningarna och vikten av att göra rätt och det ger följdeffekten att våra upphandlingskompetenser efterfrågas i allt högre grad.

Rekryteringen av en ny upphandlingschef väntas kunna ta mer än ett halvår. Fram till dess söker kommunen en person som tillträder posten tillfälligt.

ANNONS