Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Kommunen köper TV-apparater till äldre i karantän

Socialnämnden har bestämt att sexton tv-apparater ska köpas in till de korttidsboenden där äldre sitter i karantän. Detta efter förslag från en sjuksköterska ur personalstyrkan.

Tristessen kan vara stor för dem som sitter i karantän. Och är det så att man dessutom inte är i sitt eget hem kan det vara så att det inte finns något alls att göra. Detta uppmärksammade en sjuksköterska som arbetar på kommunens korttidsboenden för coronaviruset i ett brev till kommunstyrelsen. Hon föreslog att tv-apparater skulle köpas in.

– Det tyckte jag var en bra idé så jag tog kontakt med förvaltningen, säger socialnämndens ordförande Erland Linjer (M).

Under torsdagen pratade Linjer med Maria Sjödahl, tillförordnad förvaltningschef på socialförvaltningen om saken. På fredag förmiddag kom beskedet.

– Glädjande nog har vi lyckats lösa detta snabbt. Korttidsboendet har fått okej på att köpa in apparaterna och de ska förhoppningsvis komma på plats under nästa vecka.

Pengar tas från investeringsbudgeten

Inköpet kommer att finansieras med pengar ur socialnämndens investeringsbudget. Det finns sexton platser på boendet, men för tillfället utnyttjas inte hela kapaciteten.

Linjer berättar att frågan om tv-apparater annars ofta brukar blossa upp i samband med OS eller VM-turneringar i Fotboll.

– I vanliga fall har man ju sin egen bostad och då fixar den boende med detta själv. Så är det ju inte nu på ett korttidsboende, säger han.

Nu återstår själva inköpen och så ska de licenser som behövs komma på plats.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått till detta, säger Erland Linjer.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här