Kommunen försvarar beslut om skejtpark

Kommunjuristen skriver nu till förvaltningsrätten och försvarar beslutet om att bygga en multipark med skejtbana vid Ankaret.

ANNONS
|

För några veckor sedan överklagade tidigare kommunalrådet Kaj Berntsson beslutet, som togs i kommunstyrelsen, att bygga en skejtpark vid Ankaret, söder om parkeringen utmed järnvägsspåret.

Han anser bland annat att kommunstyrelsen överskred sina befogenheter och hänvisar till att det finns ett beslut som togs 1993 i kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige, som slog fast att platsen ska vara naturvårdsområde.

Men enligt kommunjuristen Anders Erikssons skrivelse till förvaltningsrätten framgår det inte vad som hände i ärendet efter kommunfullmäktiges beslut. Han konstaterar däremot att länsstyrelsen inte har beslutat att inrätta ett naturvårdsområde och att kommunfullmäktiges beslut därmed inte har verkställts.

Han skriver vidare att området pekas ut som natur- och rekreationsområde i översiktsplanen från 2010 och att beslutet med en multipark, som har till syfte att vara en mötesplats och främja ett rörligt friluftsliv, får anses ligga i linje med de planer som berör det aktuella området.

ANNONS

Enligt kommunjuristen leder det fram till uppfattningen att kommunstyrelsen inte har överskridit sina befogenheter.

ANNONS