Får ingen ersättning. Bogdan Vlaisavljevic skadade sig när han tränade med ett gummiband på Södertull tidigare i år och blev tvungen att opereras. Dottern Vesna Memic är besviken på att han inte får någon ersättning från kommunen.
Får ingen ersättning. Bogdan Vlaisavljevic skadade sig när han tränade med ett gummiband på Södertull tidigare i år och blev tvungen att opereras. Dottern Vesna Memic är besviken på att han inte får någon ersättning från kommunen.

Kommunen betalar inte ut ersättning till skadad

Bogdan Vlaisavljevic skadade sig när han tränade på Södertull tidigare i år. Trots att han blev tvungen att opereras får han ingen ersättning från kommunen.

ANNONS
|

Det var i januari i år som Bogdan Vlaisavljevic skadade sig när han tränade på Södertull. När han tränade sitt svagare högerben med ett gummiband som satt fast i en ribbstol brast bandet och hans blev tvungen att opereras då lårbenshalsen bröts.

Sedan olyckan har han och dottern Vesna Memic väntat på att kommunen ska bli klar med utredningen av händelsen. Dottern har hört av sig till kommunen flera gånger, men menar att hon har fått svaret att utredningen inte är klar än och att kommunen inte har brustit i sina rutiner.

– Vi har inte fått någon information alls om vad som ska hända, varken muntligt eller skriftligt. De har inte bett om ursäkt eller sagt att de tar på sig bristerna, säger hon.

ANNONS

Bogdan Vlaisavljevic tränar fortfarande på Södertull, men håller sig borta från gummibanden och tränar inte längre sitt sjuka ben.

– Det borde han göra, men han vågar väl inte. Rädslan finns ju kvar, säger Vesna Memic.

Hon tycker att kommunen borde kompensera för de extra kostnaderna som hennes pappa har fått efter olyckan. Han behöver numera ha hemtjänst, då han inte klarar sig själv hemma längre. Dessutom har det tillkommit utgifter som att köpa stödstrumpor och en särskild kudde för höften.

– Bara rent krasst tycker jag att det är förjävligt. Jag är jättebesviken.

Kristina Kjellgren, avdelningschef för Varbergs Omsorg, säger att det är oundvikligt att olyckor ibland sker. Hon menar att det är viktigt att ha en egen försäkring som täcker skador vid eventuella olyckor i kommunens lokaler.

Läs också: Bogdan hamnade i rullstol efter olycka på Södertull

– Det är beklagligt att någon skadas i samband med träning inom vår verksamhet, men det är oundvikligt att olyckor ibland sker. Efter händelsen har vi ytterligare säkrat upp träningsmaterialet och sett till så att det inte finns sprickor i gummislangarna. Gällande ersättningsfrågan har jag svårt att uttala mig i det enskilda fallet, men generellt sett ser jag inte att en olycka innebär att man ersätts för sveda och värk eller liknande, säger hon.

ANNONS

Ska inte kommunen kompensera en person om kommunen har brustit i sina rutiner?

– Jag tycker inte att det finns en direkt parallell mellan att gummibandet brast och våra bristande rutiner. Olyckor kan hända och jag kan aldrig garantera att det inte händer, men såklart ska vi göra allt vi kan för att förhindra att det händer igen.

ANNONS