Kommunal: Man borde kunnat hitta personal att vaccinera

HN:s avslöjande om att fem chefer i Varbergs kommun vaccinerats i strid med prioritetsordningen upprör fackförbundet Kommunal.
– De har gått före i kön helt enkelt, säger Ing-Marie Åkesson.

ANNONS
|

Fackförbundet Kommunals lokala representanter Ing-Marie Åkesson och Anne Sjölund ser allvarligt på att chefer inom Varbergs kommun gått före de anställda i vaccinationskön.

– Det finns ett stort antal anställda som ännu inte vaccinerats och som kommer till oss och säger att de inte kan få tid för vaccination. Då är det klart att det är allvarligt om personer som inte ingår i fas ett går före dem i kön, säger Ing-Marie Åkesson när hon tar del av HN:s avslöjande vid lunchtid på måndagen.

Kommunal har inte fått någon information från kommunen om det inträffade innan det hamnade i tidningen.

ANNONS

– Vi har inte haft några indikationer för att detta ska ha skett och därför har vi inte ställt frågan. Men om det har gått till så här så kan man ju undra varför de inte har berättat för oss, säger Ing-Marie Åkesson.

Kommunals företrädare har svårt att köpa förklaringen att det inte gick att hitta någon personal att vaccinera.

– Det borde ha funnits en bättre strategi för de överblivna doserna. Vi ser allvarligt på det här, säger Anne Sjölund.

– De har gått före i kön helt enkelt. Och det är vårdpersonalen som befinner sig i frontlinjen och är utsatt för smittorisk som borde ha fått de här doserna, säger Ing-Marie Åkesson.

ANNONS