Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Knivskar man i storbråk vid Fästningen

Stekpannor, påkar och knivar användes i det stora bråket vid Fästningen i början av maj. Nu åtalas en 27-årig man för grov misshandel.

Klockan 18.17 den 1 maj inkom larmet till polisen. Det pågick ett större bråk vid Fästningen i Varberg. När de första polisbilarna kom fram möttes de av flera personer som sprang runt på platsen.

"Flera av dem hade sönderrivna kläder och blod på händer. En av de som sprang blödde kraftigt från ena armen och höll sig om den", skrev en av polismännen i sin rapport om händelsen.

Mannen som blödde kraftigt från armen hade blivit skuren med kniv. Snabbt pekades en 27-årig man ut som gärningsman. Han åtalas nu för grov misshandel.

Det är klarlagt att två olika sällskap befann sig på platsen för att grilla och fira rumänsk påsk. Vad som utlöste det stora bråket är dock något oklart. Enligt offret ska 27-åringen ha kommit fram och sagt förolämpande saker. När han försökte köra bort 27-åringen ska bråket ha uppstått.

27-åringen ger en helt annan bild. I förhör har han sagt att det var offret som kom fram och var hotfull. Därefter uppstod tumult, enligt 27-åringen. Knivskärningen förnekar han helt. Han säger sig inte ha någon aning om hur offret fick sin sårskada.

Att även offret har varit aktiv under slagsmålet framgår tydligt i de vittnesförhör som polisen har genomfört. Ett vittne pekar faktiskt ut offret som den mest aktive under bråket. Enligt vittnet ska han ha vevat med en stor träpåk mot flera personer.

27-åringen åtalas också för grov stöld. Ett brott som ska ha begåtts i Frillesås i november i fjol. Han ska ha klippt sönder och stulit kabel som används till signaler för järnvägen, vilket ledde till att flera tåg blev försenade.