Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Knivbeväpnad man tog sig in på Peder Skrivare

En maskerad yxbeväpnad man tog sig på in på Peder Skrivares gymnasium. En elev på skolan är lindrigt skadad efter attacken.
– Vi har skickat hem alla elever och personal, och jobbar efter skolans krisplan, säger Maria Gustafsson förvaltningschef för arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen.

En elev blev lindrigt skadad efter att en yxbeväpnad man gått till attack på Peder Skrivare gymnasium i Varberg. De 200 elever och all personal som befann sig på skolan skickades hem och polisen spärrade av platsen.

– Vi fick rapport om att en maskerad och beväpnad person tagit sig in på skolområdet, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Enligt vittnen på plats ska personen ha gått igenom kafeterian maskerad och beväpnad med yxa. Personen hade lämnat skolområdet när polisen kom till platsen. När polisen sökte igenom skolområdet hittade hittade de både mask, yxa och en kniv slängda utanför skolan.

– Vi har en elev som är lindrigt skadad i ena handen, säger Stefan Gustafsson.

Polisen kunde med hjälp av vittnesuppgifter lokalisera den misstänkte personen till Håstens torg. Han greps 10.30 på torsdagen.

– Mannen kopplas ihop med branden i Varbergs centrum tidigare i dag, säger Stefan Gustafsson.

Anhållen och delgiven misstanke

Vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen meddelar polisen att en åklagare har beslutat att anhålla den misstänkta gärningsmannen. Mannen har även förhörts och delgivits misstanke om om grov misshandel, grov mordbrand, grovt olaga hot, förberedelse alternativt försök till grov misshandel. Och förberedelse alternativ försök till grov mordbrand på skolan.

Senare på eftermiddagen höll en presskonferens där Anders Wiss, polisområdeschef i Varberg.

– Han var lugn vid gripandet. Talbar och så vidare, säger Wiss.

Skolan håller stängt veckan ut

Varbergs kommun har beslutat att hålla gymnasieskolan stängd veckan ut. Beslutet omfattar även Rosenfredsskolan. All undervisning på nationella program sker på distans under fredagen och introduktionsprogrammet och gymnasiesärskolan ställer in all undervisning under fredagen.

Kommunen erbjuder stöd till de elever och personal som känner behov av det.

Förskole- och grundskoleförvaltningen har skickat ut information om händelsen till vårdnadshavare via Unikum och meddelar samtidigt att inga ytterligare åtgärder vidtas i nuläget.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här