Klassiskt café blir hamnkrog

Fisk, skaldjur och fullständiga rättigheter. Det blir konceptet när Rolands café genomgår en plötslig helomvandling och blir kök och bar.

ANNONS
LocationVarberg||

Magnus Johansson, tidigare kökschef på Johns Place, har gått ett bra tag och sneglat på vad som skulle kunna göras med det klassiska caféet Rolands i Varbergs innerhamn.

I år uppenbarade sig möjligheten att köpa in sig – och nu slår han tillsammans med Jessica Ekman och Jonas Edin upp portarna för ”Rolands kök och bar” på fredag. Trion har köpt in sig och är numera delägare tillsammans med tidigare ägaren Lars Bengtsson.

– Affären blev klar i januari och sedan har det varit en del tillstånd som har behövt bli klara, som bygglov och alkoholtillstånd, berättar Magnus Johansson.

ANNONS

Nu är trion redo att slå upp portarna och ta emot de första gästerna på fredag.

– Vi kommer att smyga i gång det litegrann, med tanke på omständigheterna med corona och så vidare, berättar Magnus Johansson.

Jonas Edin och Jessica Ekman har i 13 års tid drivit restaurang i skidorten Hemsedal i Norge.

– Den säsongen fick ett abrupt slut i år på grund av corona. Men vi tänker behålla den restaurangen och tanken är att köra den på vinterhalvåret och Rolands på sommaren, säger Jonas Edin.

Profilen på den nya krogen kommer att vara enkel mat i stil med fish and chips och musslor.

– Det kommer att vara mycket fisk och skaldjur, men på ett folkligt sätt, säger Magnus Johansson.

– Vi har tittat en hel del på take away-möjligheter och den första sommaren kommer att bli lite annorlunda, konstaterar Jonas Edin.

Att det välbekanta caféet i hamnen nu står inför en total scenförändring har naturligtvis väckt stort intresse hos omgivningen.

– Det har varit många frågor och man märker att ryktet går. Det har varit positiva reaktioner, säger Jessica Ekman.

Caféets uteserveringar har byggts ut och i tider utan pandemi kommer totalt ett drygt hundratal personer få plats på restaurangen, varav 15–20 av platserna finns inomhus.

ANNONS

Men det kommer fortfarande att finnas möjlighet att snika in och bara köpa sig en glass eller en kopp kaffe om man vill det.

– Vi vill att gästerna fortfarande ska känna igen sig, säger Jonas Edin.

ANNONS