Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stationshuset kommer att kunna öppnas igen under torsdagen. Bild: Staffan Gustafsson
Stationshuset kommer att kunna öppnas igen under torsdagen. Bild: Staffan Gustafsson

Klart: Stationshuset kommer kunna öppna igen

Sent på onsdagskvällen blev det klart – stationshuset i Varberg kommer att kunna öppnas igen.

Varbergs kommun har tagit beslut att öppna stationshuset i Varberg igen. Det meddelar Christian Persson (C), byggnadsnämndens ordförande på onsdagskvällen.

– Vi har skrivit på papper nu på att upphäva stängningen av i stort sett hela stationen. Det som hålls stängt är utbyggnaden och en liten bit av vänthallen. Där får man inte vara. Det kommer byggas upp en tunn vägg där, säger han.

Det innebär att biljettförsäljning, Pressbyrån och större delen av väntsalen öppnas för allmänheten igen. Christian Persson säger att det var en ganska enkelt beslut att fatta.

– Jag var där i dag och det är rejält förstärkt med järnbalkar. Nu är den säkrad så den inte kan röra sig mer. Vi känner oss trygga nu, säger han.

Högst troligt öppnar stationsbyggnaden igen tidigt på torsdagsmorgonen.

– Jernhusen (ägare till stationshuset) är väldigt angelägna om att öppna. Jag tror att den kommer öppna så fort som möjligt i morgon bitti (läs torsdag), säger Christian Persson.

Stationen har varit stängd sedan 24 september då stora sprickor upptäcktes i byggnaden. Däremot har tågtrafiken passerat som vanligt under hela perioden.

Nu kommer den alltså hållas öppen tills vidare. Det finns ännu inget beslut när stationshusets huvudentré kommer att rivas.

Läs också: Här är sprickorna i stationshuset

Läs också: Detta ska hända med stationshuset

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här