Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vy över Östra Holmagärde. Bild: Annika Karlbom
Vy över Östra Holmagärde. Bild: Annika Karlbom

Klart för byggstart på Holmagärde

Nu är det utdragna projektet med att göra Holmagärde byggklart för industrier färdigt. I vår kan företag börja etablera sig på området.

I vår kan det börja poppa upp industribyggnader på Östra Holmagärde. Gatorna är utbyggda och ledningsarbetet klart. Kommunen ser helst att det blir en blandning av verksamheter men man kan inte säga något om vilka företag som är intresserade. Just nu förs det diskussioner med intressenter, men inga avtal är skrivna meddelar Leif Andersson, markförvaltare på samhällsutvecklingskontoret, i ett pressmeddelande.

Projektet har dragit ut på tiden. Först dröjde det innan detaljplanen gick igenom, sedan visade det sig att det var svårt att anlägga gator och ledningar med rätt fall då området är väldigt platt. Men nu anas ljuset i tunneln och det är en efterlängtad industrimark som står färdig. HN har tidigare berättat om att flera företag som velat etablera sig i Varberg har fått söka sig någon annanstans i brist på ledig mark. Hur många arbetstillfällen Holmagärde kan ge är oklart, men enligt vad Leif Andersson sa till HN i en tidigare artikel vill kommunen prioritera företag med många anställda.

Förutom ett nytt industriområde har även en ny entré till Varberg gjorts i ordning. Vägen in mot Lassabackarondellen kantas av låg belysning och en trädallé.

På den privatägda delen av Holmagärde håller en padelhall på att byggas, går allt som planerat öppnas den i maj 2021.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här