Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Körbergs idéer ska lösa kontrakt

Pelle Körberg blev valet när Warberg IC letade ny tränare till damlaget i SSL. För många var det kanske överraskande.

Pelle Körberg är en Varbergs största profiler. Inte nog med att han har en lång historia som företagare inom annonsbranschen. Han kamp mot cancern resulterade i en bok om hans upplevelser.

Snart väntar en teateruppsättning om hans sjukdom. Premiären sker någon gång i november – i Varberg förstås.

Pelle Körberg har uttryckt någon form av ifrågasättande kring hur han ska marknadsföra pjäsen.

– Sonen hade invändningar mot det. ”Är det någon som kan marknadsföra det, så är det väl du, pappa”, berättar Pelle med ett skratt.

Pelle Körberg växte upp mitt i centrum, bara något kvarter från kyrkan.

– Jag var en sån där kullerstensunge. Vi hade en liten gård mitt emot gamla Hemmakväll (på Östra Långgatan). Inne på gården klättrade vi runt i kvarteren och på taken. Det var så det såg ut i slutet av 1960- och början av 1970-talen. Det fanns ju inga datorer och spel. Vi kunde alla brandgångarna mellan husen. Den var bara fasad på utsidan, men kunde man öppna dem... Såna tricks kunde man, men nu är de kvarteren borta.

Huvudidrotten var tennis. Och basketen var stor på 1970-talet. Naturligtvis var det svårt att inte hänga med på den vågen.

– Jag gick på Hagaskolan de första tre åren och där fanns Sven Mattsson och Conny Almsenius.

Längden hade ju Pelle Körberg. Ändå blev det slut.

– Jag fick välja bort fotbollen och basketen eftersom jag var bättre i tennis.

Tennis hängde med och Pelle var en riktigt hygglig spelare med racket.

– Jag hann med att spela som senior i den näst högsta divisionen. Jag var väl talangfull och så, men det kom andra saker i livet som var intressanta.

Hur är du med plastklubba?

– Jag har gjort en match i division 4 – och gjorde mål.

Det gäller att sluta när man är på topp.

Men hur kom innebandyn in i ditt liv?

– Jag började titta på innebandy från läktarhållet. jag blev en inbiten tittare från 2002. Då fastnade det på mig. Sedan dess har jag inte missat mycket förutom under mina sjukdomsperioder. Från 2006 blev jag engagerad och hamnade i styrelse.

Det här är första gången Pelle Körberg inte har något officiella styrelseuppdrag på länge. Pelle har dock varit engagerad som ungdomsledare i många år.

Det fanns några personer i Pelles liv som hjälpt honom in i det innersta. Killarna som rent teoretiskt väglett honom in i sporten är Isac Carlsson och Stefan ”Bagarn” Smedberg.

– Jag är analytisk av mig och levt mycket nära eliten med Isac och ”Bagarn”. Jag har fått lära mig den långa vägen. Jag är ju en nyfiken jävel av mig, en som vill veta och få svar. Nu har jag nördat ner mig i den här sporten ganska länge.

Varför fascinerar innebandyn?

– Det är en lirarsport som har högt tempo. Det blir aldrig riktigt stillastående även om man kan uppleva det. Fortfarande finns utrymme för lirare. Det är få sporter som har plats för dem nuförtiden.

Pelle Körberg tog över ansvaret i somras att träna Warberg IC:s damer. Det är hans första uppdrag som seniortränare någonsin. Det oroar honom inte det minsta.

Hur ser dina idéer ut?

– Jag försöker föra in mina erfarenheter från tennisen. Det är främst fotarbetet och att jobba hårt. Det kommer de aldrig att komma ifrån. Det är alldeles för många lag som traditionellt spelar stillastående innebandy. Där har vi lagt en tuff grund. Spelarna vill det här själva. Snabbheten i spelet kommer att öka. Dessutom har vi fått in ett fysgäng från tennisen, och vi förstår varandra definitivt.

Kommer lagen att bli överraskade?

– Det hoppas jag. Det är ju det det går ut på.

Naturligtvis kommer Andrea Envalls flytt till Pixbo påverkar laget i år. Å andra sidan har Warberg fått in tjeckiskan Dagmar Sura från Jizni Mesto.

Hon var en pålitlig poängmakare i hemlandet förra säsongen.

Warberg IC:s damer inleder säsongen i Svenska Superligan på lördag hemma mot Nacka. Herrarnas seriestart blir nästa onsdag den 25 mot Växjö.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här