Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Köpte kamera i mars – ställer ut på biblioteket i Varberg

Elliot Nyström köpte sin kamera i våras. I somras ville vägföreningen visa hans bilder på hemsidan. Och nu ställer han ut på biblioteket i Varberg.

När biblioteken i Bua och Veddige fick nys om Elliot Nyströms utställning ville de gärna också visa hans bilder.

– Plötsligt hände allt på en gång, säger hans pappa Stefan Sundqvist, som är glad för Elliots skull.

Elliot själv ger intryck av ett oerhört fokus både när han fotograferar och när han visar sina bilder. Han är mest intresserad av naturbilder.

Naturmotiv

Elliot är tio år, yngst i en syskonskara på tre barn och bor med familjen, två golden retriever och några höns i centrala Varberg. Helgerna tillbringas ofta i Jytatorp i Karl Gustav och där har Elliot hittat många motiv till sina bilder. En soluppgång, fåglar på en gren eller vattendroppar på ett blad. Han har också tagit flera vackra bilder på vatten, spegelblankt, lite krusigt eller mer böljande.

Går nära

När Elliot tar fram sin kamera för att ta bilder av hunden Otis och hönorna på tomten i Varberg syns det att han gillar att gå nära och att han beskär sina bilder i kameran.

– Det är en Pansonic Lumix G, säger Elliot som har tankar på att skaffa sig ytterligare fotoutrustning. Jag skulle vilja ha ett filter som tar bort reflektioner på vattenytor och glas, så man kan fotografera igenom.

Det märks att han har en föreställning om hur en bild ska bli innan han tar den.

På fotbollsplanen, dit han gått tillsammans med sina föräldrar för att sparka lite fotboll, får han plötsligt en idé till en bild, släpper bollen och ber sin mamma säga till så att han ska kunna ta en bild precis när hon sparkar. Det blir flera försök med kameran innan han är nöjd och börjar spela igen.

Elliot funderar också kring hur nära han skulle kunna komma olika motiv med teleobjektiv.

– Och stativ. Jag skulle vilja ha ett stativ så att det blir mindre skak i bilderna.

Själva bilderna säger han inte så mycket om. Han tycker de ska tala för sig själva.

– Jag har lagt ut några av dem på Instagram. Där kan man se dem.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fakta: Elliot ställer ut

Elliot Nyström är tio år och ställer ut några av sina fotografier på Varbergs bibliotek mellan den 19 och 25 oktober. Många av dem är tagna i naturen kring Jytatorp i Karl Gustav. Du kan också se en del av Elliots bilder på instagram: elliot¬_fotografi eller Jytatorp.se/bildgalleri

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här