Kärlek på nätet. Det tog fyra år innan Björn och Jenny sågs IRL. Den 28 maj i år gifte de sig. Bild: Privat
Kärlek på nätet. Det tog fyra år innan Björn och Jenny sågs IRL. Den 28 maj i år gifte de sig. Bild: Privat

Kärleken började på Lunarstorm

Den första kontakten togs på Lunarstorms klotterplank. I dag är Jenny och Björn gifta.

ANNONS
|

– Det första vi skrev till varandra var väl typ: hej vad gör du? säger Jenny Viklund.

Det var på Lunarstorm, som de som 14-åringar för första gången började prata med varandra - Jenny Viklund från Varberg och Björn Viklund från Piteå, som i dag är 27 år gamla.

De höll sporadisk kontakt fram till att de var 18 år. Då ville Björn och hans kompisar fira att de fått körkort genom att bila genom Sverige.

– En kompis till mig kom från Varberg så vi skulle dit. Så jag skrev till Jenny och frågade om hon ville ses. Jag hade åkt bil i 18 timmar och sen möttes vi vid Statoil på Håsten klockan tre på natten, säger Björn.

ANNONS

Läs också: "Lunarstorm var 2000-talets rockmusik"

De fortsatte att hålla kontakten och sågs så fort det var lov. Efter gymnasiet började de studera, Jenny i Örebro och Björn i Uppsala, vilket gjorde att de kunde ses oftare. Fyra år efter mötet på Statoil flyttade de ihop - i Björns lägenhet i Uppsala. I dag har kontakten som började på Lunarstorms klotterplank resulterat i ett giftermål. Jennys pappa tackade till och med Lunarstorms grundare Rickard Erikssons i sitt tal på bröllopet.

– Ja, han riktade ett speciellt tack till honom. De andra på bröllopet tyckte det var rätt roligt, säger Jenny.

I dag är det långt mycket vanligare att folk träffas på nätet, men när Lunarstorm begav sig var det relativt nytt.

– Det är lite roligt att vi träffades på det sättet. Nuförtiden är det väl kanske så många träffas, men vi var rätt tidiga med det, säger Jenny.

ANNONS