Julius Ceasar och Mozart på scen i Peder skrivares aula

Det blir historiskt och humoristiskt när PS-esteter bjuder på föreställningen Woodstock – en tidsresa.

ANNONS
LocationVarberg|

Det är 1960-tal när musikern Love blir utslängd ur sitt band med dålig tajming när hon så hemskt gärna vill spela på den där Woodstockfestivalen som det pratas så mycket om. Hon bestämmer sig för att resa i tiden och försöka hitta musiker från olika tidsperioder som kan hjälpa henne att starta ett nytt band.

Den 2 februari kommer denna tidsresa att ske i Peder skrivares skolas aula när så vitt skilda historiska fenomen som Julius Ceasar och Mozart möts på scen. Det är PS-elever på estetprogrammets tredje år som sätter upp musikteaterföreställningen Woodstock – en tidsresa.

– Det händer lite oväntade grejer. Bland annat träffar hon på Julius Ceasar mitt i ett slagfält och Mozart är kanske inte som man förväntar sig..., säger eleven och projektledaren Felicia Dellenborg som går tredje året på estetprogrammet med inriktning musik.

ANNONS

Föreställningen sätts upp inom kursen Estetisk kommunikation, och elever från inriktningarna musik och bild har varit delaktiga med sina kunskaper.

– Vi har ingen dans- eller teaterinriktning på PS just nu, men har valt att dansa och skådespela ändå för att det är kul. Men vi har med musik- och bildelever. Vi har skrivit eget manus och den mesta av musiken själva, producerat egen dekor, och marknadsfört det, säger Felicia Dellenborg.

Att få ihop allas idéer och viljor till en sammanhängande historia med röd tråd har varit en utmaning, men ändå gått förvånansvärt enkelt, menar Felicia Dellenborg.

– Det har varit mycket tankar och idéer, men jag tycker att många har varit väldigt drivna och är förvånansvärt duktiga på att producera text och komma med idéer. Vi har fått höra från lärarna att vi är väldigt kreativa, och det har gått förvånansvärt bra. Vi hoppas att publiken får en trevlig stund, och ett kul avbrott i vardagen med lite kultur, säger hon.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

ANNONS