Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jubël bjuder på nytt i Varberg

Dunderduon Jubël rönte stora framgångar världen över med sitt drömmiga sound 2019. Uppladdningen inför en hektisk festivalsommar börjar med ny EP och en Varbergsvisit på Societén.

Tre miljoner – det totala antalet timmar som Jubëls musik har strömmats på Spotify under 2019. Till det musikaliska bokslutet hör monsterhitsen “Teenage Minds” och “Running Out Of Love”. Duon från Halmstad, bestående av Victor Sjöström och Sebastian Atas, begick också scendebut med sin melodidrivna gitarrelektropop i fjol.

– Allt drog igång på allvar. Vi fick komma ut och spela live och fick uppmärksamhet utomlands, vilket vi inte fått i tidigare projekt. Det var en väldigt rolig resa som drog igång. Ibland får man bara stanna upp och reflektera för att ta in allt som händer, säger Victor Sjöström.

I slutet av månaden får alla Jubël-fans chansen att jubla. Då släpps en EP med två nya spår som markant skiljer sig från varandra.

– En är väldigt somrig, “uplifting” och glad. Tanken är att folk ska få sommarkänslor och att vi ska spela den live i sommar. Sen finns det ett bonusspår som är lite mer lågmält, mörkt och djupt. Mer chill, avslöjar Victor Sjöström.

Ni har nästan blivit förknippade med sommar?

– Det vill vi vara. Vi vill göra musik som man mår bra av, och bra mår man under sommaren.

Sommarens turnéschema är snart spikat med stopp från norr till söder. Klart är att Jubël står med på festivalgiganten Lollapalooza Stockholms plakat över bokade band vid sidan av storheter som Pearl Jam, Zara Larsson och The Killers.

– Det är stort. Det blir inte mycket större i Sverige än så. Det är ett kvitto på att folk gillar det vi gör. Vi uppskattar att få chansen att synas på stora scener. Vi bygger fortfarande på projektet Jubël och det är superviktigt att vi som ny akt får ett utrymme som det här. Det blir en hektisk sommar.

Vad vill ni bjuda Varbergspubliken på den 14 mars?

– Det blir en show, ett jäkla spektakel. Vi spelar de låtar som folk känner igen och sedan massa nytt som de inte känner igen. Men vi har fått bra respons från andra ställen där vi har testat det nya. Det är bara att ta på sig dansskorna och hänga med oss.

Ni är från Halmstad, hur ser er relation till Varberg ut?

– Vi har inte varit där med Jubël innan. Jag har varit där med andra projekt. Jag spelade mycket hockey när jag var yngre, då var vi alltid i Varberg och spelade.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här