Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jocke Lindner – Brommapojken som blev en riktig boisare

Varberg. Det är inte lätt att bli accepterad som riktig Varbergsbo. Joakim Lindner, fyller 30 den 22 mars, och är en av dem som lyckats. – Det har gått helt smärtfritt sen dag ett. Jag har blivit fantastiskt väl omhändertagen och jag har väl en hel del att ge tillbaka.

Brommapojken är dessutom den som spelat längst och oavbrutet i Varbergs Bois. Anton Liljenbäck kom också inför 2015 men gjorde ett gästspel i Jönköpings Södra.

När Joakim kom till Varberg var inte tanken ”här stannar jag för gott”.

– Så funkar det ju inte i den här fotbollsbranschen.

Jobbar ihop med ”Zacke”

Joakim Lindner har utvecklats till en värdefull, ansvarstagande försvarsspelare som sällan går bort sig i matcher. Sedan något år arbetar han tillsammans med Hampus Zackrisson i klubbens marknadsföring. Tiderna har gjort att de håller sig undan residenset vid Mariedalsskolan och arbetar hemma hos Jocke på Kurtinen och Krabbes väg.

– Vi kör på riktigt bra tillsammans och det är betydligt lättare när man är två i det jobbet. Vi har båda förstått att det finns en karriär även efter fotbollen.

Det funkar alldeles utmärkt att jobba hemifrån eftersom Jockes flickvän sedan flera år (Lovisa Karlsson) är borta under långa perioder. Lovisa är seglare liksom Joakims far Magnus Olsson (1949-2013) som deltog i de allra största världsomspännande seglingsracen Volvo Ocean Race, Whitbread Round The World och America’s Cup.

Växte upp i Bromma

Joakim Lindner växte upp i Bromma och hade IF Brommapojkarna som moderklubb. Föreningen som är otvivelaktigt är en av Nordeuropas största plantskolor för fotbollsspelare.

Efter ett år boende tillsammans med brodern i Abrahamsberg gick flytten till Växjö och Östers IF. Det var då Jocke tog steget vidare till Varberg.

Jocke är inte spelaren som öser in mål. Men han innebär oerhört mycket för tryggheten. Tillsammans med Hampus Zackrisson har de blivit en stor del av stabiliteten i föreningen – ett mognadens epicentrum.

Vad innebar det att börja jobba vid sidan i föreningens verksamhet?

– Det blev nästan som ett litet wake-up-call. Du får en helt annan syn på det där med sponsorer och hur viktigt det är.

Joakim Lindner körde lite lugnare under måndagsträningen. Tidigare under dagen var det fys-träning, domargenomgång av de nya reglerna. Och så handlade det väl om att kyla ner foten. Lindner hade en rykande boll i stolpen i senaste matchen mot Norrby.

Att vara fysiskt stor gör det viktigt att ta hand om sin kropp som ska hålla i 11 månader av årets 12. Tiden för vila minskar.

– Kroppen känns bra. Man lär sig känna sin kropp. Det gäller att veta att man kanske ska ta lite lugnare i visa moment av träningen. Du får en annan syn på försäsongen än när man var yngre.

Jocke gör sjunde året i Bois och har haft 77 medspelare till årets säsong i seriespelet.

– Är det så många? Det är som ett jobb och att ha arbetskamrater. Vi umgås ju inte på fritiden.

Nyttigt läger i Skåne

Den lilla som blir över. Med fotboll, jobb och studier blir det inte många timmar kvar.

– Jag gillar att ha mycket att göra.

Träningslägret i Bromölla gjorde gott för sammanhållningen.

– Dit ska du åka. Maten var fantastisk. När man tänkte att inget kunde överträffa en rätt så blev det ännu bättre.

Sambon Lovisa Karlsson var under måndagskvällen på väg hem från VM i seglingens 470-klass. Hon meddelade att Eiffeltornet passerats i Paris.

Joakim Lindner fyller 30 år den 22 mars.

– Säger du det? Det låter jobbigt.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här