På lördagskvällen fångades på nytt en varg på bild i Halland. Joakim Sundberg var snabbt uppe med mobilen och fick den på bild.
På lördagskvällen fångades på nytt en varg på bild i Halland. Joakim Sundberg var snabbt uppe med mobilen och fick den på bild. Bild: Joakim Sundberg

Joakim mötte varg bara en meter från bilen

Flera gånger i sommar har personer runt om i Halland mött varg. Och näst på tur blev Joakim Sundberg i Karl Gustav som under lördagskvällen fick djuret på bild.

ANNONS
|

Tidningen har upprepade gånger de senaste månaderna skrivit om hur varg observerats runt om i Halland. I både Vessigebro i Falkenbergs kommun och i Slättåkra i Halmstad kommun fångades vargen på film.

LÄS MER:Caroline mötte varg – fångades på film

LÄS MER:Liselotte och Felix fick vargbesök

I juli rapporterades även om ett rovdjursangrepp efter att en varg attackerat och dödat flera får i Veddige.

I samband med den attacken gick Länsstyrelsen ut och sa att det troligtvis rörde sig om samma varg som setts till i Halland sedan tidigare.

”Det är högst troligt att det handlar om samma varg som vi sett innan” sa Martin Broberg på Länsstyrelsen då.

Samtidigt har även DNA-analyser av spillning visat att det rört sig om två vargar som strukit runt i både Jönköping och Västra Götalands län. Men om de båda två befunnit sig i Hallands län är däremot oklart.

ANNONS

Men i lördagskväll fångades återigen en varg på bild i Halland när Joakim Sundberg var på väg hem med bilen i Karl Gustav i Varbergs kommun.

– Klockan var väl runt 22 när vi var på väg hem från ett kalas och helt plötsligt ser vi något som står i en av korsningarna vid bygdegården. Så då kollar vi en gång till och inser att det är en varg, säger Joakim Sundberg.

LÄS MER:Ny vargobservation i Slättåkra: ”En häftig känsla”

Enligt Joakim var vargen bara någon meter bort från deras bil och strök runt bilen ett par gånger innan den försvann vidare in i skogen.

– Det var ingen vild varg utan det måste vara en utsläppt varg. Inga vilda vargar skulle bete sig på det viset. Den var ganska ung med, det var ingen fullvuxen varg detta. Det är klart att lite paff blir man ju när de kommer så nära. Det har väl setts varg på en åtelkamera i området men om det är samma varg som den här vet jag ju inte, säger Joakim.

Om det återigen rör sig om samma varghane som setts till i Halland är än så länge oklart.

LÄS MER:Jagad varg har visat sig vara två – en hane och en tik

ANNONS