Jens Bergqvist brottade ner knivrånaren

Fredagsförmiddagen blev dramatisk på klädbutiken Wonder när en knivbeväpnad rånare försökte stjäla en jacka värd 8 000 kronor. Men han hade inte räknat med att butiksägaren Jens Bergqvist är tidigare brottare och ordningsvakt.

ANNONS
|

Det var vid halv elva-tiden på förmiddagen som klädbutiken Wonder på Drottninggatan fick besök av en ung man som ville prova en dyr jacka.

– Jag tyckte att han verkade vara märkbart påverkad. När han började röra sig ute i butiken med jackan på sig förstod jag vad som var på väg att hända. Då placerade jag mig vid utgången och stoppade honom, berättar ägaren Jens Bergqvist.

Men då hände någonting mycket obehagligt.

– Han drog kniv mot mig. Den var ungefär så här lång, visar Bergqvist och måttar upp två-tre decimeter mellan händerna.

Men i det läget tycks reptilhjärnan ha slagit till hos Bergqvist.

ANNONS

– Adrenalinet slog till. Jag blev inte rädd utan bara extremt fokuserad. Jag såg till att ha koll på handen där han höll kniven. Sedan bröt jag ned honom och satte ett knä i ryggen på honom, berättar Bergqvist.

Bergqvists ingripande ska ses mot bakgrund av att han tidigare varit brottare och även jobbat som ordningsvakt.

– Jag blir inte rädd i de här situationerna. Och det kan ju vara dumt ibland. Men hade jag inte känt att jag hade haft kontroll så hade jag släppt iväg, honom, det hade inte varit värt det för en jacka för 8 000 kronor, säger Bergqvist.

Polisen kom snabbt på plats och kunde gripa rånaren som alltså redan fanns i tryggt förvar i butiken.

– Det var ganska många poliser som kom hit. Jag tror de befann sig i närheten och de dök upp ganska snabbt, säger Bergqvist.

Och de var kanske nöjda med att bara kunna hämta in rånaren gripen och klar?

– Ja, de applåderade mig faktiskt, säger Bergqvist.

Mannen, som är i 20-årsåldern, är gripen och misstänkt för rån. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit fysiskt skadad med anledning av händelsen.

ANNONS