Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter 19 år väljer Jana Nilsson (S) lämnar sitt uppdrag som kommunalråd i Varberg. ”Nu kände jag att det var dags” säger han. Bild: Dick Gillberg
Efter 19 år väljer Jana Nilsson (S) lämnar sitt uppdrag som kommunalråd i Varberg. ”Nu kände jag att det var dags” säger han. Bild: Dick Gillberg

Jana Nilsson lämnar uppdrag som kommunalråd

Under lördagen kom beskedet att Jana Nilsson (S) valt att lämna sitt uppdrag som kommunalråd i Varberg.

”Jag och hela partiet är tacksamma för allt det engagemang som Jana gett vårt parti under många år. Vi vet att han kommer fortsätta vara en aktiv och engagerad partivän även i framtiden.” skriver Lise-Lotte Bensköld Olsson, ordförande i Varbergs Arbetarekommun, på Socialdemokraternas lokala facebooksida.

Jana Nilsson har suttit i kommunfullmäktige sedan 1985, kommunstyrelsen sedan 1988 och varit kommunalråd sedan 2002.

Nu känner han att det är läge att sluta.

– Jag har suttit som kommunalråd i 19 år. Någonstans ska man välja att sluta och någonstans är det tillfälle att någon ska ta över stafettpinnen. Nu kände jag att det var dags, även om jag fortfarande är engagerad och brinner för politiken, säger han.

Under sin tid som Varbergspolitiker har han arbetat lite extra med vissa frågor. Bland annat bostäder, tunnelarbetet och välfärdsfrågor.

– Det har varit oerhört viktigt med bostadsfrågan och där har vi kommit en bra bit på vägen, även om det finns mycket kvar att göra så klart. Och tunnelarbetet har följt med mig under nästan hela min tid, och där har det varit jätteviktigt att få till en station i centrum, säger Jana Nilsson och fortsätter:

– Dessutom har jag drivit frågan om en ny simhall, ett äventyrsbad och en ishall i Varberg. Det har även varit oerhört viktigt med samarbetet mellan företag, föreningsliv, andra politiska partier och Varbergsbor i allmänhet. Jag har haft bra relationer i de allra flesta sammanhang, och det har jag verkligen försökt driva.

Jana Nilsson lämnar uppdraget som kommunalråd vid årsskiftet och ersättaren beslutas vid partiers medlemsmöte den första november.

I kommunfullmäktige kommer han sitta kvar hela mandatperioden ut, så med andra ord till hösten 2022. Vad som sedan händer vet han inte riktigt.

– Jag har ingenting planerat som jag ska göra. Jag kommer fortsätta vara politiskt engagerad, men inga politiska uppdrag i kommunen, säger han och fortsätter:

– Det är ett tufft uppdrag som jag haft länge. Man är väldigt påpassad och har ett stort ansvar dygnet runt, i alla lägen. Det kommer bli en jättestor förändring men det kommer vi fixa, även om jag gillar politik väldigt mycket.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här