"Jag skulle nog tacka nej om jag erbjöds en plats"

Platserna på Bullerbyn är tänkta för att korta Varbergs dagiskö. Men Bullerbyn lockar inte. Osäkerheten är för stor, menar mammorna på Sörse öppna förskola.

ANNONS
|

Det är full fart i lekrummet på den öppna förskolan. Mammorna sitter i ring och pratar medan barnen leker.

Malin Gustafsson är på öppna förskolan med sonen Isak, 14 månader. Isak skulle egentligen ha börjat dagis efter nyår. Ändå lockar inte Bullerbyn, menar mamma.

- Jag skulle nog tacka nej om jag erbjöds en plats, säger Malin Gustafsson. Jag skulle tycka det var obehagligt att mitt barn var där.

För att överväga en placering på Bullerbyn skulle Malin vilja ha det bekräftat att miljön är helt ofarlig. Gärna skriftligt.

- Man skulle vilja veta mer, men har de inte ens börjat sanera så...

ANNONS

Malin får medhåll av Anna Nilsson. Hon söker inte dagisplats förrän i augusti - då helst på Trädlyckan eller Stenåsa. Bullerbyn framstår inte som ett alternativ.

- Det känns inte som om man kan chansa, säger Anna.

Linda Jensen avvisar också Bullerbyn i dagsläget. Hon har sökt dagis till augusti och menar att det börjar kännas mer och mer osäkert om hon verkligen får en plats till lilla Alice.

- Bullerbyn är ingen chans jag vågar ta, inte när det gäller mitt barn.

- Först säger kommunen att det är farligt, sedan när de får ont om platser ger de klartecken. De verkar ändra efter behov, säger Linda Jensen.
ANNONS