”Jag blir som en bästa vän till brudparet”

Erli Ernberg är med från de första nervösa besluten till dagen D. Som festfixare har hon varit på fler bröllop än många andra varbergare.

ANNONS

Erli Ernberg har sin arbetsplats hemma på gården i närheten av Varberg Nord. Trägolv, träpaneler och träbord blandas med romantiskt rosa kontorsmaterial. Härifrån driver hon Lis fest som förutom företagsfester och privata fester även anordnar bröllop. Idén fick hon när hon själv gifte sig för fem år sedan.

– Vi gifte oss på stranden i Brasilien. Jag planerade, fixade och beställde allt härifrån Sverige. Även om jag hade en festplanerare där, så ville jag göra det mesta själv och hade tydliga idéer om hur det skulle se ut. När vi kom tillbaka till Sverige igen tänkte jag att ”jag vill jobba med det här!”, säger hon.

ANNONS

Det lilla extra

Sagt och gjort. Hon startade Lis fest, och snart fick hon ruljans på affärerna. Vid sidan av arbetet jobbar hon även som personlig assistent, och hennes intresse för att dekorera och göra ”det där lilla extra” återspeglas även där.

– När min brukare till exempel fyller år vill jag göra något lite extra för honom. Jag gör inbjudningar, dekorerar och dukar fint. Det är likadant om jag har middag för vänner, jag vill att det ska märkas att jag bryr mig. För mig är det ett sätt att visa uppskattning, säger hon.

Blir du lätt kräsen när andra har fester, och ser vad de gör ”fel”?

– Haha, nej, absolut inte. Många skämtar om att de är rädda för att bjuda mig för att jag ska vara kräsen, men nej nej, säger hon.

När Erli Ernberg är med och arrangerar bröllop får brudparet bestämma hur mycket de vill ha hjälp med. En del vill ha hjälp med enklare dekoration, andra vill ha med Erli och bestämma brudklänning, tårta – ja, rubbet.

– Att planera ett bröllop innebär ofta mer saker än man tänker på. För många kan det vara skönt att ha någon med sig hela vägen. Jag blir som en ”bästa vän” till brudparet, säger hon.

ANNONS

Vad har du märkt av för bröllopstrender under åren du jobbat med de här?

– I början var det mycket mer enkel, ren stil med vitt, en vas med blommor och en ljusstake. Nu vill många lite extra som en annorlunda färg och mer dekoration. Förra året var väldigt mycket rustikt, guld och mässing men nu börjar det ändra sig lite och många vill ha mer bohemiskt, säger hon.

Erlis man Mattias är även han med på ett hörn i företaget. Han snickrar bland annat stolar och bord till festerna.

– Jag kommer med idéerna och han gör, kan man säga, säger Erli Ernberg.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Erlis bröllopstips:

Tänk på brudgummen! Ofta läggs allt fokus på bruden.

Hyr! Vad ska du göra med hundra champagneglas hemma? Det blir billigare att hyra glas, linservetter, dukar och så vidare.

Använd naturen! Blommor och fina arrangemang går att göra billigt om du ger dig ut i skogen.

ANNONS