”Jag är en stolt representant för föredettingarna”

På nätforumet Flashback har hon blivit ”föredettingarnas” representant utåt. Varbergsdottern Kajsa Mellgren gjorde sig ett namn genom ZTV på 1990-talet. I dag jobbar hon med att lyfta fram andra, nya stjärnskott.

ANNONS
|

Googlar du på Kajsa Mellgren hamnar du snabbt på nätforumet Flashback och tråden ”Vart tog Kajsa Mellgren vägen? Tråden om bortglömda föredettingar”. Tråden handlar egentligen ganska lite om Kajsa Mellgren själv. Hennes namn används snarare som en symbol för föredettingar i allmänhet. Det tar hon med ro.

– Jag ska börja med att säga att jag är OERHÖRT glad över att vara en före­detting. Det finns ingen som är så glad över det som jag är. Det skulle vara superläskigt att vara kändis i dag med så mycket troll på nätet och skitsnack. Jag är en stolt representant för föredettingarna och är väldigt nöjd med min roll att ta fram nya stjärnskott, säger hon.

ANNONS

I dag jobbar Kajsa Mellgren nämligen som castingchef. Det är hon som väljer vilka unga, kändissugna personer som ska få chansen att synas i rutan i flera stora produktioner. Som castare har hon arbetat med Big Brother, Bygglov, Top Model, Ung och bortskämd, Sveriges starkaste familj, Ensam mamma söker och Lyxfällan. När VP pratar med henne har hon precis suttit i möte med SVT för nästa projekt.

– Jag jobbar just nu med deras nya stora matsatsning Family Food Fight som har premiär i höst och där familjer tävlar mot varandra i matlagning, säger Kajsa Mellgren.

Märker du någon skillnad i vad som driver de som söker sig till rutan i dag och vad som drev dig och andra på 90-talet?

– När jag började jobba som programledare för ZTV så fanns inte internet. Det har förändrat allt. Nu vill folk bli influencers eller Youtubers. Att vara med i ett program är för många framför allt ett sätt att dra folk till sina egna kanaler i dag så att de kan få sponsorer och tjäna pengar, säger hon.

På frågan vad som drev henne att som ung varbergare på 1990-talet ta sitt pick och pack och lämna småstan för att söka lyckan i Stockholm svarar Kajsa Mellgren:

ANNONS

– Jag kände mig ganska annorlunda när jag bodde i Varberg och kände att jag inte ville ha ett vanligt jobb. Hela mitt liv har jag drivits av att ha ett kul jobb, snarare än av pengar. Jag såg mina kompisar som jobbade på Kronägg som fanns på industriområdet på den tiden, och jag kände att nä, jag ville inte hamna där.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Kajsa Mellgren

Född: 1973 i Varberg

Bor: På Söder i Stockholm med den tvååriga bassethunden Britt. Har aktivt valt bort att skaffa barn vilket hon bland annat pratat om i podden Barnfrihet. Längtar efter att en dag flytta tillbaka till Varberg igen.

Gör: Jobbar som castingchef. Just nu aktuell med SVT-produktionen Family Food Fight som har premiär i höst och som programleds av Tareq Taylor, My Feldt och Niklas Ekstedt.

Bakgrund: Slog igenom på 1990-talet som programledare i ZTV. Har även varit modell med egen modekollektion för H&M, dansare och artist.

Övrigt citat från intervjun: ”Man blir aldrig profet i sin egen hemstad. Jag minns när jag kom hem till Varberg på den tiden jag var känd, och någon hällde ett glas öl över mig på Oscars. Det var inte kul!”

ANNONS