Intresset för inredning kom med husköpet i Torpa

Med huset i Torpa kom även intresset för inredning för Sofia Söderberg Clemes.…

ANNONS
|

Sofia Söderberg Clemes kommer från Åland. Studierna till barnmorska tog henne till västkusten.

– Jag började studera i Göteborg där jag fick praktik på förlossningen i Varberg. Sedan flyttade jag och min man till Kungsbacka där vi bodde i radhus, berättar hon.

Tanken var inte att flytta till Varberg, men så hittade de det rymliga (drygt 300 kvadratmeter) huset i Torpa.

– Vi fastnade för det direkt. Det kändes det helt självklart att vi skulle bo här. Det är väldigt spännande med trappan och den öppna planlösningen. Sedan är läget bra. Det är på landet, men det finns ändå mycket barnfamiljer runt omkring. Och en stor trädgård så barnen kan spela mycket fotboll.

ANNONS

Inredning har inte varit ett stort intresse för dig tidigare?

– Nej, det har det inte. Jag har inte tänkt så mycket på det eller lagt så mycket tid på det. Tidigare har det mest varit mina föräldrar som har hjälpt till. Intresset kom när vi köpte huset, då började jag leta inspiration. Nu tycker jag det är jättekul, säger Sofia Söderberg Clemes.

Hur gjorde du för att hitta rätt?

– Min man introducerade Pinterest och där kan man få jättemycket inspiration. Jag sökte rum för rum och sparade alla bilder som jag tyckte var fina. Det har varit en jättestor hjälp. Nu blir det mer det man hittar, jag har hittat en egen stil och går mer på egen känsla.

Vad har du för inredningsstil?

– Ganska modern, men sedan älskar jag att fynda på loppis. Så det är också det som styr vad jag har för grejer. Jag lägger inte mycket pengar på dyra saker annars. Jag tycker det är fint med mycket trämaterial och gröna växter så att det inte bara blir vitt.

Hur gör man för att hitta fynd?

– Man är där ofta. Barnen har lärt sig att på lördagar är vi på loppis (skratt). Jag brukar också rädda lite grejer från grannarnas släpkärra innan det åker till tippen.

Sofia Söderberg Clemes har nu bott i Torpa i fyra år tillsammans med familjen. Det var huset i sig som lockade dem dit.

ANNONS

Sovrummet går i vitt. Tavlan ovanför sängen är en inflyttningspresent från svärföräldrarna.

Köksbordet är inköpt på A & Co i Mölndal. Den svarta stolen är ett loppisfynd.

Sofia trivs med en kombination av modernt, loppisfynd, växter och naturmaterial.

Badrummet.

Fynda på loppis. "Jag älskar det. Man behöver inte lägga jättemycket pengar på dyra designgrejer. Det kan vara kul att blanda med någon grej som man har köpt ny, men annars kommer man väldigt lång med loppis. Varberg har väldigt mycket fina loppisar. Jag är ofta på Second Chance som jag tycker är väldigt bra."

Pinterest – "en hemsida som är bra att börja med för att få inspiration"

Använd gröna växter- "Det är så enkelt att bara gå ut och plocka några kvistar för att få det lite mysigare".

Sophias instagram kan du följa på:

ANNONS