Internationella cannabisdagen blev jackpot för polisen

Den 20 april infaller den internationella cannabisdagen. Dagen till ära valde polisen i Varberg att göra en riktad insats på stan.

ANNONS
|

Den 20 april varje år infaller den internationella cannabisdagen. I amerikansk populärkultur är 420 slang för just cannabis vilket också blir datumet utskrivet på amerikanskt vis.

Dagen till ära valde polisen att göra en riktad insats mot ungdomar på stan. Vilket skulle visa sig bli en jackpot.

– Vi hade extra personal i tjänst, bland annat cykelpatruller och rörde oss runt i centrala Varberg, säger Richard Hiller gruppchef hos polisen i Varberg.

Insatsen var inte en del i en nationell kampanj utan ett eget initiativ av den lokala polismyndigheten. Sammanlagt skrev polisen åtta anmälningar om ringa narkotikabrott och en anmälan om narkotikabrott av normalgraden.

ANNONS

– Vi träffade på ett gäng med fyra personer där patrullen fattade misstankar om att de var påverkade. När vi stannade för att prata med dem försökte en springa från platsen, säger Richard Hiller.

När personen hanns ifatt hittade polisen lite större mängder misstänkt narkotika på sig.

– Personen greps initialt för narkotikabrott men släpptes senare efter förhör, säger Richard Hiller

I de övriga fallen under kvällen blev inga personer gripna men efter kroppsbesiktningar och provtagning skrev polisen alltså åtta anmälningar om ringa narkotikabrott.

– När det gäller narkotikabrott visar det här mer hur det ser ut i samhället i övrigt. Vi hade kunnat skriva lika många anmälningar vilken dag som helst om vi gjorde liknande insatser som den igår, säger Richard Hiller.

ANNONS