Idéskissen visar hur en inglasad utbyggnad i Brunnsparken skulle kunna se ut. Bild: Göran Lindeberg.
Idéskissen visar hur en inglasad utbyggnad i Brunnsparken skulle kunna se ut. Bild: Göran Lindeberg.

Inglasad utbyggnad får nobben

Lindebergs fastigheter får nej till förslaget om en inglasad utbyggnad i Brunnsparken. Men enligt byggnadsnämnden är det i själva verket ingen dum idé.

ANNONS
|

Hallands Nyheter har tidigare skrivit om Göran Lindebergs förslag om en tillbyggnad i Brunnsparken. Förslaget gäller en inglasad utbyggnad längs med hela Brunnsparken, från restaurang Grappa i ena änden till turistinformationen i den andra. Ett sådant glasparti skulle kunna rymma både uteservering såväl som turistinformationens verksamhet.

Nu har beslutet kommit, och det blev ett nej från byggnadsnämnden. Lindebergs Fastigheter äger det röda huset i Brunnsparken, där bland annat turistinformationen huserar. Men eftersom Göran Lindeberg inte äger marken säger han att han nu vill ha raka besked angående vad som är möjligt och inte.

I ett brev till kommunstyrelsen skriver han: "Idén är offentliggjord och jag och mina medarbetare har haft en dialog med ett flertal människor, varav många förtroendevalda. Ingen har uttryckt en uppfattning att det skulle vara en dålig idé, tvärt om".

ANNONS

Enligt Stefan Stenberg (C), byggnadsnämndens ordförande, har idén varit på tapeten sedan tidigare.

– Idén har funnits förut, och det är ingen dum idé. Den strider dock mot detaljplanen, och det blir därför ett formellt nej, säger han.

Stefan Stenberg säger också att det måste diskuteras mer centralt i kommunen, förslagsvis måste hamn- och gatunämnden få säga sitt. För att dessa förändringar ska kunna ske måste först detaljplanen ändras.

ANNONS