Tobias Ramstedt - gymnasiechef på PS.
Tobias Ramstedt - gymnasiechef på PS. Bild: Annika Karlbom

Ingen sommarskola för gymnasieelever i Varberg

Trots en vår med annorlunda undervisning så erbjuds inte gymnasieelever studier på sommaren.

ANNONS
|

I Varberg har man inte erbjudit gymnasieelever någon sommarskola på flera år. Inte heller under coronakrisen 2020 - då distansundervisning har varit elevernas nya vardag under hela våren - blev frågan om sommarskola aktuell.

– Vi har gjort bedömningen att vi inte har haft det behovet. Tittar vi på årets resultat för årskurs tre så har de presterat motsvarande den examensnivå vi låg på förra året. När det kommer till övriga elever är vi även där nöjda med de resultat som varit. Både elever och lärare har gjort ett jättebra jobb under våren, säger Tobias Ramstedt, gymnasiechef på Peder Skrivares gymnasieskola.

ANNONS

Enligt Tobias Ramstedt har alltså majoriteten av eleverna klarat undervisningen med goda resultat. Men vissa undantag från distansundervisningen har fått göras under våren.

– Vår nämnd beslutade den 17 mars att vi fick möjlighet att plocka in elever vid behov. Det har hjälpt oss otroligt mycket. Det har handlat om en handfull elever som inte kunnat lösa studierna på distans eller att man inte klarat av isoleringen hemma. Då har vi kunnat ta in dem och hjälpa dem på plats.

Men trots att man beslutat om att inte ha någon sommarskola tar PS-skolan ändå höjd för att vårens distansutbildning kan ge en del konsekvenser till hösten.

– Vi har en beredskap för att vi till hösten eventuellt kommer få sätta in extra resurser till enstaka elever. Vi har backat upp lite för att ha lite mer flexibilitet med fler stödgrupper, säger han.

ANNONS